Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) του Γιάνικ Σίνερ και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά που διεξάγεται στην Βαρκελώνη.

Ο Ελληνας τενίστας έβγαλε νοκ-άουτ τον Ιταλό με συνοπτικές διαδικασίες και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον μεγάλο τελικό της χωμάτινης διοργάνωσης, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο Ναδάλ, που αντιμετωπίζει τον Καρένο Μπούστα στον δεύτερο ημιτελικό.

Ο 22χρονος έφτασε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον τελικό της Βαρκελώνης, όπου είχε βρεθεί και το 2018. Τότε μάλιστα είχε αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό, όπως είναι πολύ πιθανό να συμβεί και φέτος. Σε εκείνο το παιχνίδι, πάντως, είχε ηττηθεί εύκολα με 6-2, 6-1.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής (25/4), στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε 9 παιχνίδια που έχει δώσει στη χωμάτινη σεζόν έχει πετύχει ισάριθμες νίκες και μάλιστα χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ. Εφτασε τις 26 μέσα στο 2021 και βρίσκεται στην πρώτη θέση με τις περισσότερες νίκες στη φετινή σεζόν μαζί με τον Ρούμπλεφ.