Ενα γκολ ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να πάρει τη νίκη στο χθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Ο Πέδρο Μαρτίνς απέναντι στους Αρκάδες προχώρησε σε ολικό ροτέισον και είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά στη φετινή σεζόν, όπως είναι οι Κρίστινσον, Τιάγκο Σίλβα και Κάιπερς, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα χρησιμοποίησε και τον Λαζάρ Ραντζέλοβιτς.

Οι Ερυθρόλευκοι, παρά τις πολλές αλλαγές, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Σωκράτη και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή στο Γ. Καραϊσκάκης (25/4, 19:30), για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague.

Οι Πειραιώτες μπορεί να έχουν κατακτήσει και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα παρουσιαστούν αδιάφοροι στον αγώνα με την Ενωση. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του γνωρίζουν ότι το παιχνίδι είναι σημαντικό για τον κόσμο και το γόητρο της ομάδας. Οι πρωταθλητές θα τα δώσουν όλα για να πετύχουν μια ακόμα μεγάλη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, όπως έκαναν πριν από λίγες εβδομάδες στο ΟΑΚΑ (5-1), για να δώσουν χαρά στους οπαδούς τους, αλλά και για να πάρουν ψυχολογία, ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού που ακολουθεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Ολυμπιακός την Μεγάλη Τετάρτη θα υποδεχθεί τους Ηπειρώτες στο Φάληρο, στον επαναληπτικό της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες στο πρώτο ματς στους Ζωσιμάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1, με τα γκολ των Εραμούσπε και Χασάν και πλέον η πλέον πρόκριση θα κριθεί στο φαληρικό γήπεδο. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί και να περάσουν στον τελικό, όπου θα διεκδικήσουν το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει τις δυσκολίες του παιχνιδιού και ξέρει πολύ καλά ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μια εξαιρετική ομάδα και πάρα πολύ επικίνδυνη. Σε όλα τα ματς που έδωσαν φέτος, δύο στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Το παιχνίδι για τη Superleague στην Ήπειρο έληξε ισόπαλο 1-1, όπως και το αντίστοιχο του Κυπέλλου, ενώ στο ματς του πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη, οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν 1-0 με γκολ στα τελευταία λεπτά.

Ο Πορτογάλος έχει επιστήσει την προσοχή των παικτών του θέλει άπαντες στο μεγάλο λιμάνι να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και επικεντρωμένοι στον στόχο της πρόκρισης. Γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισε να κρατήσει στο Ρέντη τους ποδοσφαιριστές του την Μεγάλη Τρίτη και να μην τους αφήσει να διανυκτερεύσουν στα σπίτια τους, όπως κάνουν το τελευταίο διάστημα πριν τα ματς. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, όπως και πέρσι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, άφηνε τους παίκτες του να διανυκτερεύσουν στις οικείες τους τις παραμονές των εντός έδρας παιχνιδιών και όχι στου Ρέντη, όπως έκαναν στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Αυτό αλλάζει ενόψει του ημιτελικού με τον ΠΑΣ.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στους τραυματίες, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος στο χθεσινό ματς ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξί προσαγωγό και έγινε αναγκαστική αλλαγή, σήμερα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και θα χρειαστεί να παραμείνει για κάποιο διάστημα εκτός προπονήσεων. Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε και ο Λαλά, ο οποίος συνεχίζει να πονάει από την κλωτσιά που δέχθηκε από τον Μπαράλες. Η κατάσταση του Γάλλου θα επανεκτιμηθεί στην αυριανή προπόνηση, ενώ οι Ερυθρόλευκοι το Σάββατο θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

πηγή: Σάββας Λιαμίρας - to10.gr