Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει σήμερα το μεσημέρι τον Αντρέι Ρούμπλεφ, στον τελικό του τουρνουά Rolex Monte-Carlo Masters, τρίτο συνολικά ATP Masters 1000, ελπίζοντας αυτή τη φορά να φτάσει στο τρόπαιο, μετά τις ήττες από τον Ράφαελ Ναδάλ (Καναδάς/2018) και από τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Μαδρίτη/2019).

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρούμπλεφ στα προημιτελικά έκανε τη μεγάλη έκπληξη, αποκλείοντας με 6-2, 4-6, 6-2 τον «βασιλιά του χώματος» Ράφα Ναδάλ. Νωρίτερα, είχε αποκλείσει τον Ιταλό Σαλβατόρε Καρούζο και τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ. Ο Ρώσος βρίσκεται στο Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει ήδη κατακτήσει φέτος έναν τίτλο, στο τουρνουά του Ρότερνταμ, όπου στον ημιτελικό είχε νικήσει τον Τσιτσιπά 6-3, 7-6. Συνολικά, οι δύο τενίστες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι έξι φορές στο πλαίσιο του ATP Tour και έχουν μοιραστεί από τρεις νίκες. Έχουν συναντηθεί άλλη μία φορά σε τελικό, πέρυσι στο Αμβούργο, όπου ο Ρούμπλεφ επικράτησε με 6-4, 3-6, 7-5.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αυτή την εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο, όπου ζει και προπονείται. Δεν έχασε ένα σετ, βγάζοντας χθες εκτός τελικού τον εκπληκτικό Βρετανό Ντάνιελ Εβανς. «Αισθάνομαι καλά. Νιώθω ενέργεια. Έχω ακόμα άφθονη δύναμη και ενέργεια μέσα μου», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. «Ήμουν σε θέση να κάνω όλους τους αγώνες μου σε δύο σετ, οπότε θα έλεγα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να παίζω με αυτόν τον τρόπο. Θέλω να προσεγγίζω κάθε μεμονωμένο αγώνα με την ίδια ένταση και ενέργεια. Αυτό προφανώς συνέβαλε , ώστε να είμαι σε θέση να τερματίσω τους αγώνες σε δύο σετ, να μην πάω σε τρία σετ».