Σε απόσταση δύο νικών από τους διώκτες της παρέμεινε η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα, μετά το θρίαμβο της στον ισπανικό «εμφύλιο» της 29ης αγωνιστικής στη Euroleague.

Οι Καταλανοί πέρασαν νικηφόρα από τη Μαδρίτη, απέναντι στη Ρεάλ, και με το τελικό 81-76 βελτίωσαν σε 21-8 το ρεκόρ τους και έγιναν οι πρώτοι που προκρίθηκαν και μαθηματικά στα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε της regular season. Στον αντίποδα, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο υποχώρησε στην έβδομη θέση με ρεκόρ 17-12.

O έλεγχος των επιθετικών ριμπάουντ και η ευστοχία από τα 6.75 (11/22 τρίποντα), βοήθησαν τους «μπλαουγκράνα» να έχουν το προβάδισμα από το πρώτο τζάμπολ. Ακόμη κι όταν οι Μαδριλένοι επιχείρησαν την ανατροπή (69-68 στο 36΄), η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρήκε λύσεις από τους Οριόλα και Μίροτιτς σε περιφέρεια και γραμμή βολών, αντίστοιχα, φτάνοντας στο «διπλό».

Στο ντέρμπι των ουραγών, ο Ερυθρός Αστέρας υπερασπίστηκε την έδρα του και με ανατροπή έφτασε στο τελικό 92-81 επί της Κίμκιι, πανηγυρίζοντας τη μόλις 8η νίκη του. Στον αντίποδα, οι αποδεκατισμένοι Ρώσοι, οι οποίοι είχαν... προσπεράσει με 72-73 στο 34΄, δέχθηκαν ένα καταστροφικό επιμέρους σκορ 20-8 και υπέστησαν την 25η ήττα τους.

Πρώτος σκόρερ των Σέρβων, που επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά από εννέα σερί ήττες, ήταν ο Τζόρνταν Λόιντ με 22 πόντους, ενώ από την Κίμκι ξεχώρισαν οι Έρικ ΜακΚόλουμ (29π.) και Τζόρνταν Μίκι (27π.). Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της Πέμπτης είχαμε ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Αρμάνι Μιλάνο 76-84 και Βιλερμπάν-Άλμπα 89-95.