Δεν έκρυψε ότι οι αναμετρήσεις με την Άρσεναλ θα είναι περίεργες για τον ίδιο, λόγω του ότι τα τελευταία 2.5 χρόνια αγωνιζόταν στους «κανονιέρηδες», όπως επίσης δεν έκρυψε ότι επιθυμία του είναι να νικήσει ο Ολυμπιακός και να προκριθεί στους «8» του Europa League.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος χαρακτήρισε ως πρόκληση τους αγώνες που ακολουθούν με τους «κανονιέρηδες» στην φάση των «16» της διοργάνωσης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων, το βράδυ της Πέμπτης (11/03) στο Καραϊσκάκη.

Πως νιώθεις που θα βρεθείς αντιμέτωπος με μια πρώην ομάδα σου και πως πρέπει να δείτε τα δύο παιχνίδια;

«Πιστεύω ότι θα είναι δύο παιχνίδια ξεχωριστά, το κάθε ένα πρέπει να το σκεφτούμε διαφορετικά, να μπούμε συγκεντρωμένοι και πιστεύω πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Για μένα είναι λίγο περίεργο γιατί μέχρι πριν τρεις μήνες ήταν συμπαίκτες μου, είναι μια πρόκληση και αγωνιστικά θέλω να κερδίσω.»

Τι έχει αλλάξει στην Άρσεναλ σε σχέση με πέρυσι και επειδή ηγείσαι της άμυνας του Ολυμπιακού, έχετε συζητήσει για το τι πρέπει να βελτιώσετε στις στημένες φάσεις;

«Στο πρώτο σκέλος αναφορικά με την Άρσεναλ δεν θα είναι όπως ήταν πέρυσι. Έχει έναν προπονητή που δεν είναι τρεις μήνες αλλά πάνω από 15. Μια ομάδα που στο πρωτάθλημα δεν τα πηγαίνει καλά και ξέρουμε όλοι πως τα τελευταία χρόνια ήταν στις 3-4 κορυφαίες.

Παιχνίδια για το Κύπελλο δεν έχουν και ο στόχος του Europa League είναι ο σημαντικότερος. Θα είναι δυσκολότερα από πέρυσι, εμείς πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα παίξουμε εμείς και να σκεφτούμε τη νίκη.

Στο δεύτερο ερώτημα, είναι κάτι το οποίο δεν βελτιώνεται από τη μια μέρα στην άλλη ούτε μπορείς να το εξηγήσεις. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια όπου ο Ολυμπιακός και όχι μόνο αλλά και άλλες ομάδες που δεν δέχτηκαν γκολ αλλά έδωσαν πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο.

Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να δεχτείς γκολ και να μην υπάρχουν άλλες φάσεις. Είναι και θέμα τύχης. Το κοιτάμε με τον προπονητή μέσω video προκειμένου να γίνουμε ολοένα και καλύτεροι".

Σε έχει πάρει κάποιος από τους πρώην συμπαίκτες σου ή έχεις πάρει εσύ κάποιον;. Και τι θα έλεγες σε κάποιον συμπαίκτη σου αν σου πει τι πρέπει να προσέξει από την Άρσεναλ;

«Το ότι έχω σχέσεις με τους πρωην συμπαίκτες μου όπως και με αυτούς της Ντόρτμουντ και της Μίλαν είναι εντός του ποδοσφαίρου.

Αύριο θα πρέπει να δούμε ότι παίζει ο Ολυμπιακός με την Άρσεναλ, να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά του αγώνα και αν πρέπει να δώσουμε κάπου έξτρα σημασία πρέπει να το συζητήσουμε με τον προπονητή μας, να το βγάλουμε στο γήπεδο και να το δείτε και εσείς.»

Είδαμε να παίζεις με τον Εμβιλά κόντρα στην Λαμία, αν γίνει και αύριο αυτό κατά πόσο θα σας επηρεάσει; Επίσης είπες για τον Αρτέτα πως είναι πάνω από 15 μήνες στην ομάδα, ο Ολυμπιακός έχει έναν προπονητή εδώ και τρία χρόνια. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

«Για το πρώτο ερώτημα θα πω ότι προσωπικά εμένα δεν με επηρεάζει αν θα υπάρξει μια αλλαγή ή δύο. Εγώ και οι συμπαίκτες μου πιστεύουμε πως όποιος μπει μέσα στο γήπεδο θα κάνει τη δουλειά που πρέπει.

Για το δεύτερο είναι σημαντικό που η ομάδα έχει πολλά χρόνια τον ίδιο προπονητή, κάτι που δεν βλέπουμε στην Ελλάδα, αυτό είναι θετικό και για τον Ολυμπιακό και για τον προπονητή που έχει βελτιώσει πάρα πολύ την ομάδα και της έχει δώσει και ένα Ευρωπαϊκό μέταλλο. Μακάρι να συνεχίσει και άλλο και να της δώσει και άλλα πράγματα.»

Τέθηκες εκτός Άρσεναλ, σου δόθηκε κάποιος λόγος για αυτό; Ήσουν συμπαίκτης με τον Ομπαμεγιάνγκ, πόσο δύσκολο θα είναι να παίξεις ως αντίπαλός του;

«Για το πρώτο ερώτημα το τι έγινε στο παρελθόν και το τι υπήρξε δεν είναι της στιγμής. Το ξέρω εγώ, ο προπονητής που είχα και οι άνθρωποι της ομάδας. Όποια δυσκολία και αν είχα προσπάθησα να είμαι επαγγελματίας.

Θεωρώ πως είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές και στην καλή τους μέρα μπορούν να κερδίσουν οποιοδήποτε αντίπαλο αλλά αύριο δεν θα έχουν καλή μέρα και θα κερδίσουμε εμείς το παιχνίδι.»