Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα και ένας από τους καλύτερους στο παρκέ δίνοντας ενέργεια και στους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Ο Αμερικανός φόργουορντ τόνισε πως πλέον δεν πήγαινε άλλο με τις ήττες και πως οι Πειραιώτες έπαιξαν όπως έπρεπε απέναντι στον σερβικό σύλλογο.

Οι δηλώσεις του Σακίλ ΜακΚίσικ:

«Στα περισσότερα πράγματα λες φθάνει δεν πάει άλλο. Έτσι συνέβη και με εμάς. Παίξαμε όπως έπρεπε να παίξουμε, βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον και πήραμε τη νίκη με τον Ερυθρό Αστέρα.

Μερικές φορές μετά από τέτοιες νίκες μπορεί να στεναχωρηθείς, γιατί βλέπεις ότι κάποια που μπορείς να το κάνεις, δεν τα κάνεις και χάνεις . Ακόμα μαθαίνω πράγματα και το πώς να συμπεριφέρομαι σ’ αυτή τη διοργάνωση. Μαθαίνω πράγματα που πιστεύω ότι θα είναι πολύ χρήσιμα για μένα στο μέλλον.

Είμαι ένας παίκτης που μπορώ και να σουτάρω και να πάω μέσα. Με βοηθά πολύ η συνύπαρξη με έναν παίκτη όπως ο Σλούκα. Μαθαίνω πράγματα από τον Σλούκα για το πώς να συμπεριφέρεσαι σε κάθε κατάσταση μέσα στο παιχνίδι.

Ερχόμενος από μία άλλη διοργάνωση, που είχαν την μπάλα περισσότερη ώρα στα χέρια μου. Οι καταστάσεις στην Ευρωλίγκα είναι διαφορετικές. Όμως όσο περνάει ο καιρός νιώθω πιο άνετα με την μπάλα στα χέρια. Του χρόνου θα είμαι ακόμη καλύτερος».