Την αντίδραση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας έχουν προκαλέσει σχόλια του Zεράρντ Πικέ σε πρόσφατη συνέντευξή του, όταν ανέφερ πως οι διαιτητές ευνοούν τη Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή οι περισσότεροι είναι υποστηρικτές της.

Ξεκίνησε η έρευνα - Ενήμερη και η Μπαρτσελόνα

Εκρόσωπος της ομοσπονδίας δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί η Μπαρτσελόνα για την έρευνα γύρω από τον Πικέ, η οποία θα καθορίσει αν παραβίασε τους κανονισμούς της ομοσπονδίας αναφορικά με την αμφισβήτηση της τιμής ή, της αμεροληψίας των διαιτητών.Μιλώντας στην προσωπικότητα του Youtube, Μάριο Αλφόνσο (γνωστός ως Dj Mario) στις αρχές του μήνα, ο Πικέ «χρέωσε» τον προηγούμενο τίτλο της Ρεάλ στην La Liga στην βοήθεια της διαιτησίας, χαρακτηρίζοντας τις αποφάσεις της ως «το πιο τραγικό πράγμα που έχω δει στη ζωή μου».

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός εστίασε και στις παρατηρήσεις του πρώην διαιτητή Εντουάρντο Ιτουράλδε Γκονζάλεθ, ο οποίος την περασμένη χρονιά είχε πει ότι το 90% των διαιτητών ήταν οπαδοί της Ρεάλ, ενώ το υπόλοιπο 10% της Μπατσελόνα. «Πώς λοιπόν να μην υποστηρίξουν την Ρεάλ Μαδρίτης», είπε χαρακτηριστικά ο Πικέ. «Ακόμη κι αν το κάνουν ασυνείδητα, πως είναι δυνατό να μην είναι ευγενικοί από τη μία πλευρά στην άλλη; Σέβομαι τον επαγγελματισμό των διαιτητών και γνωρίζω ότι κάνουν τη δουλειά τους όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά όταν υπάρχει μία στιγμή αμφιβολίας τότε τι κάνουν;».