Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
Τούρτα με παντεσπάνι χωρίς γλουτένη
glyko
Sports

Τούρτα με παντεσπάνι χωρίς γλουτένη

Υλικά


Για το παντεσπάνι


  • 250γρ. μείγμα Ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη (Pastry Mix) Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 5 αβγά
  • Για το σιρόπι
  • 100ml νερό
  • 160γρ. ζάχαρη



Για την επικάλυψη


  • 200γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 2 μπανάνες
  • φουντούκια χοντροσπασμένα



Οδηγίες παρασκευής


  • Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και βράζετε για περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Για το παντεσπάνι: Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια για περίπου 15 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη ταχύτητα και ρίχνετε λίγο-λίγο το μείγμα Ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Βουτυρώνετε μία στρογγυλή φόρμα (διαστάσεων 26εκ.), αδειάζετε μέσα το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 - 25 λεπτά, έως ότου το παντεσπάνι αποκτήσει έντονο χρυσό χρώμα.
  • Μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από το φούρνο το σιροπιάζετε όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι.
  • Όταν κρυώσει το παντεσπάνι αλείφετε στην επιφάνεια του την πραλίνα φουντουκιού, απλώνετε πάνω τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και πασπαλίζετε με φουντούκι.

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα