H AEK είναι δεδομένο πως θα κινηθεί για την απόκτηση δεξιού μπακ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και ο Παναγιώτης Κονέ φαίνεται πως ψάχνει περιπτώσεις από το πάνω ράφι για την ενίσχυση της Ένωσης. Ο Έλληνας τεχνικός διευθυντής σε συνεργασία με τον Μανόλο Χιμένεθ έχουν προχωρήσει σε αρκετές περιπτώσεις παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την Ένωση στη συγκεκριμένη θέση και ένας από αυτούς είναι και ο Κένι Λαλά.

Ο Γάλλος δεξιός μπακ της Στρασμπούρ είναι ακριβώς ο παίκτης που θέλει η ΑΕΚ και ο Χιμένεθ. Πρόκειται για ένα πολύ επιθετικό φουλ μπακ με άριστη τεχνική αλλά και τακτική παιδεία για την θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Στρασμπούρ εκτελεί σχεδόν όλα τα επιθετικά στημένα, κόρνερ, φάουλ ακόμη και τα πέναλτι, ενώ έχει πολύ καλή σέντρα για αυτό και έχει αρκετές ασίστ αλλά έχει δημιουργήσει και υποσχόμενες φάσεις με δικές του ενέργειες. Χαρακτηριστικό είναι πως αν και δεξί μπακ φοράει στην πλάτη το νούμερο 10.

Ο Λαλά μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ο Κονέ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την πλευρά του, όμως αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση. Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται έντονα για τον Λαλά, ο οποίος όμως έχει κι άλλες προτάσεις και μάλιστα από τοπ πρωταθλήματα, κάτι που δυσκολεύει το έργο του Κονέ και της Ένωσης.

Ο Κένι Λαλά έχει γεννηθεί στις 3 Οκτωβρίου του 1991, έχει ύψος 1.78μ. και βρίσκεται στην ομάδα του Στρασβούργου από το 2017. Μάλιστα, την σεζόν 2018-2019 αναδείχτηκε κορυφαίος δεξιός μπακ της Ligue 1, ενώ, συνολικά, με τη φανέλα του Στρασβούργου, μετράει 13 γκολ και 18 ασίστ, σε 129 παιχνίδια. Φέτος, έχει αγωνιστεί και στα 19 παιχνίδια πρωταθλήματος, με απολογισμό 3 γκολ και 1 ασίστ σε 1.600 αγωνιστικά λεπτά.

Στο παρελθόν, ο Λαλά έχει παίξει και σε Λανς (2015-2017, 74 ματς, 2 γκολ, 4 ασίστ), Βαλενσιέν (2011-2015, 64 ματς, 1 γκολ, 2 ασίστ), ενώ έχει παίξει και σε 5 ματς με την φανέλα της Παρί FC. Συνολικά, ο Λαλά μετράει 135 παιχνίδια στην μεγάλη κατηγορία της Γαλλίας, 105 παιχνίδια στη δεύτερη κατηγορία.

Πηγή: to10.gr