Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού συνεχίζεται, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να παίρνουν την τρίτη θέση στον όμιλο του Champions League και να βρίσκονται πλέον στους «32» του Europa League.


Η ήττα από την Πόρτο στο χθεσινό παιχνίδι μπορεί να άφησε μια μικρή γεύση στον Πέδρο Μαρτίνς και στους παίκτες του, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος στο Olympiacos TV, η «Ελλάδα έχει μία ομάδα που μπορεί να την εκπροσωπήσει στη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων», με τον προπονητή των Πειραιωτών να τονίζει ότι οι παίκτες του θα πρέπει να μειώσουν τα λάθη και να είναι πιο αποτελεσματικοί.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


«Από την αρχή ξέραμε ότι η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου και θα έπαιρνε την πρώτη θέση. Τα παιχνίδια ανάμεσα στις άλλες τρεις ομάδες ήταν ισορροπημένα. Η Πόρτο ήταν πιο αποτελεσματική στα παιχνίδια της και δεν έκανε τόσα πολλά λάθη όσα κάναμε εμείς. Η Μαρσέιγ δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο.


Τα πράγματα όπως ήρθαν οδηγούν εμάς στο να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Είναι κάτι καλό, παρόλο που φυσικά θα θέλαμε να μην είχαμε κάνει πολλά λάθη και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Όμως έχουμε το μέλλον μας στην Ευρώπη και η Ελλάδα έχει μία ομάδα που μπορεί να την εκπροσωπήσει στη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων».