Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε επισήμως τη Super League ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο αναπροσαρμόζεται και ένα παιχνίδι θα αναβάλλεται μόνο εάν εντοπιστούν πέντε θετικά δείγματα και όχι τρία, όπως προβλεπόταν μέχρι σήμερα.

Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έλαβε υπόψη της τα επιδημιολογικά δεδομένα και έκρινε ότι είναι ασφαλές για τη δημόσια υγεία να αποφασίσει τη μεταβολή από «3» σε «5».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός «5» αφορά μόνο ποδοσφαιριστές, τα τεστ των οποίων θα βγαίνουν θετικά κατά τον τελευταίο έλεγχο πριν από το παιχνίδι.

Εάν στον ίδιον έλεγχο προκύψει θετικό δείγμα από μέλος του προπονητικού επιτελείου ή άλλον εργαζόμενο στην ομάδα, δε θα προσμετράται στον αριθμό «5».

Διατηρείται επίσης το μέτρο που αναφέρει ότι τα κρούσματα που εντοπίζονται στον πρώτο έλεγχο της εβδομάδας και έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα δεν υπολογίζονται στο «5».

Η Super League, έχοντας αντιληφθεί ότι με την επιδείνωση του δεύτερου «κύματος» της πανδημίας θα προκαλούνταν πολλές αναβολές παιχνιδιών, που θα δυσχέραιναν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, είχε ζητήσει από την Υγειονομική Επιτροπή την αναθεώρηση του πρωτοκόλλου.

Παράλληλα, η Super League εφοδίασε τους επιστήμονες με όλα τα τελευταία δεδομένα και τις πρακτικές που εφαρμόζονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ώστε να υποστηρίξει τη θέση της.

Κατόπιν, η Υγειονομική Επιτροπή έκρινε ότι το νούμερο «5» είναι το κατάλληλο, ώστε να διαφυλάξει την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα να μη θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.