Σοκ στις καθυστερήσεις για την Τσέλσι! Οι «μπλε» προηγήθηκαν με 2-0 στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, ισοφαρίστηκαν νωρίς στο δεύτερο, πήραν ξανά προβάδισμα, ώσπου ο Θίο Γουόλκοτ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις για τη Σαουθάμπτον, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους σε ακόμη μια απώλεια. Πρώτο γκολ στην Premier League για Βέρνερ και Χάβερτς, επίσημο ντεμπούτο με τα «μπλε» ο Χακίμ Ζίγιες.


O αγώνας

Με μια σύνθεση που θα χρειαστεί να συνηθίσουν πλέον τα αγγλικά γήπεδα ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Φρανκ Λάμπαρντ, καθώς είχε στη διάθεση του και τον περσινό «σταρ» της ομάδας, Κρίστιαν Πούλισικ. Οι «μπλε» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, πίεσαν από την αρχή τη Σαουθάμπτον και λίγο έλειψε να προηγηθούν από την πρώτη κιόλας φάση του παιχνιδιού, με τον Μπεν Τσίλγουελ μόλις στο 2ο λεπτό…

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο Άγγλος μπακ, κατάφερε στο 15ο λεπτό ο Τίμο Βέρνερ. Ο Γερμανός άσος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με ένα εξαιρετικό τελείωμα έδωσε προβάδισμα στην Τσέλσι, σκοράροντας το πρώτο του γκολ στην Premier League.13 λεπτά αργότερα, ο 24χρονος πρώην παίκτης της Λειψίας έβαλε και το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο νεοαποκτηθέντας των Λονδρέζων εκμεταλλεύτηκε την πανέξυπνη μπαλιά του Ζορζίνιο, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στους «μπλε».


Η Τσέλσι φάνηκε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, ωστόσο έπειτα από ένα λάθος του Κάι Χάβερτς στον χώρο της μεσαίας γραμμής έδωσε τη δυνατότητα στον «δεινό» εκτελεστή Ντάνι Ινγκς να βγει τετ α τετ με τον Κέπα, μειώνοντας σε 2-1 λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.


Στο 57ο λεπτό συνέβη ίσως η φάση της χρονιάς! Η Τσέλσι τα έκανε όλα λάθος, ο Κέπα θύμισε… Κέπα και ο Τσε Άνταμς ισοφάρισε για τους «Άγιους» μετά τα απανωτά «δώρα» της τραγικής άμυνας των «μπλε»… Μόλις δύο λεπτά κράτησε ωστόσο η χαρά της Σαουθάμπτον! Πούλισικ, Βέρνερ και Χάβερτς συνδυάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να εκμεταλλεύεται την πάσα «πάρε-βάλε» του Βέρνερ και να βάζει και πάλι μπροστά την Τσέλσι!


Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ έριξε τον ρυθμό, έχοντας παράλληλα την μπάλα στα πόδια της.


Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα! Μετά από επίθεση διαρκείας, ο Θίο Γουόλκοτ σόκαρε τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ισοφαρίζοντας για τη Σαουθάμπτον, η οποία κατάφερε να αποδράσει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με έναν πολύτιμο βαθμό.