Έγιναν όλα όπως έπρεπε. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο με ιδιαιτερότητες λόγω κορωνοϊού αλλά και… εξυγίανσης, ο Ολυμπιακός κατάφερε με το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου να βγει ενισχυμένος παντού.

Το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Πέδρο Μαρτίνς είναι γεμάτο λύσεις και ποιότητα, ένας Ολυμπιακός που έχει μπει στη νέα σεζόν με περισσότερες επιλογές σε όλες τις θέσεις, με ακόμη περισσότερη ποιότητα και με πληρότητα όπως ακριβώς επιθυμούσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Όλα όσα ο Μαρτίνς ήθελε να συμβούν σε αυτή την περίεργη λόγω κορωνοϊού μεταγραφική περίοδο τα είδε να συμβαίνουν. Με την διοίκηση και τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη να κάνουν τα πάντα για να φέρουν τους παίκτες που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να ενισχυθεί, και συνάμα να κρατήσει τα «βαριά όπλα» του ώστε η ομάδα να διατηρήσει την ομοιογένεια της. Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα ήταν πιο έτοιμος αγωνιστικά αν δεν υπήρχε η… εξυγιαντική ΕΠΟ που για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των «αφεντικών» ανάγκασε μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη τον Μαρτίνς να δουλεύει με το περσινό ρόστερ λόγω του τελικού του κυπέλλου.

Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα του Μαρτίνς, να «δέσει» όσο πιο γρήγορα γίνεται η ομάδα, οι νέοι με τους παλιούς ώστε σε αυτή την περίεργη χρονιά λόγω πανδημίας, να μπορέσει ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει το πρόσωπο που θέλει ο προπονητής την κατάλληλη στιγμή.

Το ρόστερ που διαθέτει ο Πορτογάλος τεχνικός εγγυάται πως ο Ολυμπιακός έχει όλα τα φόντα να επαναλάβει και γιατί όχι να ξεπεράσει σε επιτυχία την περσινή σεζόν. Μια ματιά άλλωστε στις επιλογές που έχει ο Μαρτίνς στο ρόστερ του το αποδεικνύει.

Σε αντίθεση με τα «παπαγαλάκια της εξυγίανσης» που προπαγάνδιζαν για… ξεπούλημα των βασικών παικτών του Ολυμπιακού, οι νταμπλούχοι διατήρησαν σε συντριπτικό βαθμό τον περσινό τους κορμό την ώρα που βασικοί αντίπαλοι τους, όπως ο ΠΑΟΚ… ξεπούλησε όσο όσο για να γλιτώσει το FFP.

Μια ματιά λοιπόν στους παίκτες που έχει στη διάθεση του ο Μαρτίνς για να μπορέσει να κρατήσει πρώτο και καλύτερο στην Ελλάδα τον Ολυμπιακό και να επιδιώξει την υπέρβαση στην Ευρώπη, μας δείχνει το υψηλότατο επίπεδο της νέας ομάδας.

Πλήρεις παντού!

Κάτω από τα γκολποστ για τρίτη χρονιά ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί στον Ζοσέ Σα ενώ ο νεαρός Τζολάκης είναι δεύτερος και με συμμετοχές ήδη δείχνοντας πως έχει όλα τα φόντα για σπουδαία καριέρα. Την τριάδα κλείνει ο Κρίστινσον.

Δεξιά στα μπακ ο Ολυμπιακός έχασε τον Ομάρ όμως διαθέτει και τον πολύπειρο Ραφίνια αλλά και τον πολλά υποσχόμενο Ντρέγκερ. Αριστερά η πώληση του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ έφερε τον Βινάγκρε στον Ολυμπιακό για να υπερκαλυφθεί το κενό, ενώ υπάρχει και ο έμπειρος Χολέμπας την ώρα που πέρσι ουσιαστικά ήταν μόνο ο Έλληνας άσος.

Στα στόπερ ο Ολυμπιακός διατήρησε την τριάδα του με τους Σεμέδο, Μπα και Σισέ ενώ ως 4η επιλογή είναι ο Αβραάμ.

Στον άξονα μπορεί να έφυγε ο Γκιγιέρμε όμως στη θέση του ήρθαν δύο, ο Εμβιλά και ο Πέπε με τον Μαρτίνς να έχει το «υπερόπλο» Καμαρά και τον απαραίτητο Μπουχαλάκη μαζί με τον Τιάγκο Σίλβα που αποκτήθηκε.

Στα άκρα ο Μπρούμα ήρθε για να δώσει μια ακόμη ποιοτική επιλογή στα άκρα και να προστεθεί στους Βαλμπουενά, Μασούρα, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι, Μπρούνο αλλά και Σουντανί που επέστρεψε υγιής και πέρσι έδειξε πόσο πολύτιμη είναι η παρουσία του αγωνιζόμενος είτε στα άκρα είτε ως δεύτερος επιθετικός.

Στην επίθεση ο Μαρτίνς εκτός από τον Φορτούνη που έχει διπλό ρόλο, είτε οργανωτικό στο 4-2-3-1 είτε ως δεύτερου επιθετικού όταν το σύστημα μετατρέπεται σε 4-4-2 διατήρησε το δίδυμο που είχε από πέρσι και πέτυχε απόλυτα, με Ελ Αραμπί και Χασάν με τον Αιγύπτιο μάλιστα να ανήκει πλέον στον Ολυμπιακό. Ως μπακ απ λύση υπάρχει και ο Κάιπερς που ο Μαρτίνς θεωρεί πως έχει δυνατότητες για να προσφέρει.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός καλείται να συνεχίσει την σεζόν κοιτώντας ψηλά στους στόχους του και έχοντας όλα τα εχέγγυα για να κάνει τον κόσμο του περήφανο και πάλι πανηγυρίζοντας στο φινάλε το 46ο πρωτάθλημα, ένα ακόμη κύπελλο και μια ακόμη καλύτερη χρονιά στην Ευρώπη.

πηγή:to10.gr