Με σύνθημα «Όλοι μαζί, είμαστε η Γυμναστική», ο Νίκος Προβιάς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας

Όπως δήλωσε ο ίδιος η διάθεσή του να είναι να πάρει τη σκυτάλη της προεδρίας «με σεβασμό στο παρελθόν και όραμα για το μέλλον, έχοντας ως σκοπό να συνεχίσω με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα το έργο των προηγούμενων διοικήσεων».

«Μια ζωή συνοδοιπόρος στην πορεία της ελληνικής γυμναστικής από κάθε πόστο, αθλητής, προπονητής, μέλος της εθνικής ομάδας, διεθνής κριτής, δηλώνω «παρών» στα εύκολα και τα δύσκολα. Με σύμμαχο τη γνώση αλλά και την 20ετή μου εμπειρία από τη συμμετοχή μου σε διοργανώσεις διεθνών αγώνων αλλά και ολυμπιάδων, σας καλώ να είστε παρόντες στον κοινό μας αγώνα για την ανάδειξη και την καταξίωση της ελληνικής γυμναστικής στη θέση που της αρμόζει», δήλωσε ο Νίκος Προβιάς κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. 

Ποιος είναι ο Νίκος Προβιάς
Ο Νίκος Προβιάς που έχει διατελέσει διεθνής κριτής, είναι εκλεγμένο μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής μα και υπεύθυνος αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, επιδιώκει να είναι εκείνος ο αντικαταστάτης του νυν προέδρου της ΕΓΟ κ. Θανάση Βασιλειάδη συνεχίζοντας ή μάλλον αναβαθμίζοντας το έργο ανάπτυξης του συγκεκριμένου απαιτητικού αθλήματος.

Με μεταπτυχιακό στην αθλητική επιστήμη, ο Νίκος Προβιάς έχει υπηρετήσει τη Γυμναστική από όλα τα πόστα: ως αθλητής, προπονητής, κριτής, μέλος της Εθνικής Ομάδας και ως Διεθνής Κριτής, υπεύθυνος για το αγώνισμα των κρίκων στην Ευρώπη. 

Είναι εκλεγμένο μέλος της τεχνικής επιτροπής  γυμναστικής της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τα τελευταία 7 Χρόνια ενώ θεωρείται κορυφαίος κριτής του αγωνίσματος στον κόσμο. 

 Έχει συμμετάσχει σε 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 15 Πανευρωπαϊκά, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, του 2008 στο Πεκίνο, του 2012 στο Λονδίνο και του 2016 στο Ρίο, ενώ έχει προσκληθεί προσωπικά από την Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής και για το Τόκιο 2021.

Στη μακρά πορεία του στο χώρο, στάθηκε πάντα στο πλευρό των αθλητών που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ελληνική Γυμναστική, όπως οι Μελισσανίδης, Ταμπάκος, Μάρας, Τσολακίδης, Κοσμίδης και Πετρούνιας, αλλά και στα παιδιά όλων των ηλικιών αφού ήταν υπεύθυνος των ελληνικών πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες τα τελευταία 20 χρόνια.