Καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League έκανε ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι με πρωταγωνιστές τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί, επικράτησαν με 2-0 της Ομόνοιας στο Καραϊσκάκη και την επόμενη εβδομάδα πηγαίνουν στην Κύπρο για να «σφραγίσουν» το εισιτήριό τους για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη, που τους δίνει το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς (29/9). Στο 69’ ο Ματιέ Βαλμπουενά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς, άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Ελλάδας και στο 90+2’ ο Ελ Αραμπί με γκολάρα έκανε το 2-0.

Ο Μαροκινός «χάζεψε» τον αντίπαλό του με τρομερή ντρίμπλα, γύρισε, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο. Ένα γκολ, το οποίο δίνει τεράστιο προβάδισμα στον Ολυμπιακό ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης (29/9), που θα πραγματοποιηθεί στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-4-2, έχοντας τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα και Χολέμπας στην ευθεία της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τον Μασούρα στο αριστερό άκρο και τον Βαλμπουενά στο δεξί. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Χασάν, έχοντας τον Φορτούνη δίπλα του. Ο Χένινγκ Μπεργκ από την άλλη ξεκίνησε την Ομόνοια με τους Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέσιακς, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ, Τιάγκο, Παπουλής και Σενέ.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να βρει το κενό στην άμυνα της Ομόνοιας. Στο 11’ ο Μπουχαλάκης δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά ο Φαμπιάνο μπλόκαρε. Στο 24’ ήταν σειρά του Καμαρά να απειλήσει.

Ο Μαντί βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά ο πορτιέρο της κυπριακής ομάδας απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 25άλεπτο η κατοχή της μπάλας ήταν 67%-33% υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας, που προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Ομόνοιας, κυρίως από τον άξονα. Στο 36’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-0, αλλά ο Αχμέντ Χασάν στάθηκε άτυχος.

Ο Βαλμπουενά έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Αιγύπτιος επιθετικός πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Στο 45+1’ ο Γάλλος μεσοεπιθετικός γέμισε και πάλι από τη δεξιά πλευρά, ο Φορτούνης στο δεύτερο δοκάρι έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να βρει τα κενά στην άμυνα της κυπριακής ομάδας. Στο 59’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς αντί των Φορτούνη και Μασούρα.

Καθαρό 4-4-2 από τον Πορτογάλο προπονητή των Πειραιωτών, που γέμισε την περιοχή με τον Μαροκινό επιθετικό. Στο 67’ ο Ελ Αραμπί μάλιστα έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η μπάλα μετά την κεφαλιά που έκανε έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνο.

Πέναλτι και 1-0!

Στο 69’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Λέσιακς και δευτερόλεπτα αργότερα ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών, κάνοντας το 1-0 για τους Πειραιώτες. Ο Ραντζέλοβιτς βγήκε ταχύτατα στην επίθεση, ο παίκτης της Ομόνοιας έπεσε στο έδαφος, αγκάλιασε την μπάλα και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δεν λάθεψε απέναντι στον Φαμπιάνο και άνοιξε το σκορ.

Ο έμπειρος άσος έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του Ολυμπιακού, ο οποίος στο 73’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Αχμέντ Χασάν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έχασε την ισορροπία του, με τον Φαμπιάνο να μπλοκάρει το σουτ που επιχείρησε πέφτοντας ο Αιγύπτιος επιθετικός. Αυτή ήταν η τελευταία επαφή του Αφρικανού στράικερ, αφού λίγα λεπτά αργότερα άφησε τη θέση του στον Γιοάν Εμβιλά.

Δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0

Στο 77’ και στο 79’ ο Ολυμπιακός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για κάνει το 2-0 και να κάνει καθοριστικό βήμα για την πρόκριση. Στο 77’ ο Ραντζέλοβιτς έκανε εξαιρετική κίνηση, έδωσε στον Μαροκινό επιθετικός, αυτός εκτέλεσε με τη μία, αλλά αστόχησε από την καρδιά της μικρής περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ελ Αραμπί πάτησε δυνατά, πήρε την κεφαλιά μπροστά από τον αντίπαλό του, αλλά ο Φαμπιάνο έκανε εντυπωσιακή απόκρουση και κράτησε το σκορ στα επίπεδο του 1-0.

«Προειδοποίησε» ο Βαλμπουενά, τους εκτέλεσε ο Ελ Αραμπί

Στο 90’ ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή της Ομόνοιας. Ο Ματιέ Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Φαμπιάνο, αλλά ο πορτιέρο της Ομόνοιας «εκτινάχθηκε» και απέκρουσε σε κόρνερ. Ο Γάλλος προειδοποίησε τους Κύπριους και στο 90+2’ ο Ελ Αραμπί τους Κύπριους.

Ο Μπουχαλάκης έδωσε στον Μαροκινό, αυτός πάτησε την μπάλα, έκανε φοβερή ντρίμπλα στον αντίπαλό του και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνο για το 2-0. Τρίτη και… φαρμακερή για τον Αφρικανό επιθετικό, που έκανε το 2-0 και έδωσε τεράστιο προβάδισμα στον Ολυμπιακό ενόψει της ρεβάνς του ΓΣΠ (29/9).

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας (59’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Φορτούνης (59’ Ελ Αραμπί), Χασάν (76’ Εμβιλά).

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λέφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Μποτέκ (87’ Λοΐζου), Ζόρντι Γκόμεζ, Βίτορ Γκόμες, Παπαουλής (81’ Ασαντέ), Σενέ (46’ Ντουρίς), Τιάγκο.

Πηγή: to10.gr