Ο πρώτος παίκτης που είναι θετικός στον Covid-19 βρέθηκε, παρότι βρισκόταν στη φούσκα της Νέας Υόρκης που φιλοξένησε το τουρνουά του Σινσινάτι κι από αύριο (31/8) θα είναι το σπίτι του US Open, το δεύτερο Grand Slam της σεζόν μετά την ακύρωση του Wimbledon.

Είναι ο Γάλλος Μπενουά Περ, Νο 22 στην παγκόσμια κατάταξη και 17 στο ταμπλό της Νέας Υόρκης. Το όνομά του αποκαλύφθηκε από τη γαλλική εφημερίδα Equipe, αφού η ομοσπονδία τένις των ΗΠΑ (USTA) μίλησε γενικώς για ένα κρούσμα, χωρίς να προσδιορίσει την ταυτότητα του μολυσμένου ατόμου, κι ενώ ο Περ είναι ασυμπτωματικός.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στους παίκτες έγιναν δύο τεστ σε απόσταση 48 ωρών κατά την άφιξή τους στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια ελέγχονταν κάθε τέσσερις ημέρες.

Ο Περ, ο οποίος έπαιξε στις 22 Αυγούστου εναντίον του Τσόριτς, βρίσκεται επί του παρόντος απομονωμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, στο Flushing Meadows.

Η USTA, εν τω μεταξύ, διέταξε τους άλλους Γάλλους παίκτες (Γκασκέ, Μαναρινό, Μπαρέρ, Βασελίν) και τον προπονητή Σοπέν, που υποτίθεται ότι ήταν σε επαφή με τον Περ, να παραμείνουν απομονωμένοι στο δωμάτιό τους μέχρι νεωτέρας.

Ο Περ αποκλείστηκε από το Us Open και στη θέση του θα έρθει ο Μαρσέλ Γκρανογέρς, ο υψηλότερος στην ατομική κατάταξη μεταξύ των συμμετεχόντων στο τουρνουά του διπλού (δεν υπήρχαν προκριματικοί). Ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Πολωνό Καμίλ Μάιρζακ.