Η εμπειρία και η ποιότητα των παικτών της έκριναν τον πρώτο ημιτελικό του Champions League, με την Παρί Σεν Ζερμέν να δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του φαβορί και με το 3-0 επί της Λειψίας «σφράγισε» την παρουσία της στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

powered by Rubicon Project
Οι πρωταθλητές Γαλλίας θα έχουν την ευκαιρία το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής (23/08) να διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο Champions League στην ιστορία τους. Αντίπαλός τους θα είναι ο νικητής του ζευγαριού ανάμεσα στην Μπάγερν και στη Λιόν, στον αγώνα που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης (19/08).


Η Παρί φρόντισε να «κλειδώσει» την παρουσία της στον τελικό της διοργάνωσης αό το πρώτο κιόλας 45λεπτο, διάστημα στο οποίο προιηγήθηκε με 2-0, χάρις στα τέρματα των Μαρίνιος (13΄) και Ντι Μαρία (42΄).

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Μπερνάτ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (56΄), δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Παρότι δε σκόραρε ο Νεϊμάρ ήταν εξαιρετικός. Ο Βραζιλιάνος σταρ των «πρωτευουσιάνων» είχε δύο δοκάρια στο ματς (5΄, 35΄), ενώ από εξαιρετικό τακουνάκι στο 42΄ έδωσε την ευκαρία στο Ντι Μαρί να χριστεί σκόρερ.