Ο Βρετανός Άντι Μάρεϊ αναμένει μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες ανδρών να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη γυναικών, Ας Μπάρτι και να μην συμμετάσχουν στο US Open του επόμενου μήνα, λόγω ανησυχιών για την πανδημία κοροναϊού.

H Μπάρτι δήλωσε χθες ότι δεν αισθάνεται άνετα να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες εν μέσω της πανδημίας, για το τουρνουά, το οποίο ξεκινά στις 31 Αυγούστου.
«Έχω ακούσει ότι μερικοί από τους κορυφαίους άντρες παίκτες δεν πρόκειται να παίξουν. Θα περίμενα αυτό θα συνέβαινε», δήλωσε ο πρώην παγκόσμιος Νο 1, Μάρει στα βρετανικά ΜΜΕ.
«Είναι προσωπική απόφαση όλων. Εάν δεν αισθάνονται ασφαλείς και δεν αισθάνονται άνετα, να ταξιδεύουν και να πηγαίνουν εκεί και νομίζουν ότι θέτουν τον εαυτό τους και την ομάδα τους σε αυξημένο κίνδυνο, τότε είναι απολύτως κατανοητό.»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ράφα Ναντάλ και η Σερένα Ουίλιαμς δηλώθηκαν όλοι στο 20-28 Αυγούστου Western & Southern Open στη Νέα Υόρκη, το οποίο μετακινήθηκε από το Σινσινάτι στη Νέα Υόρκη φέτος λόγω της COVID-19.

Τόσο αυτό όσο και το US Open θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών.

«Όλοι οι παίκτες θα έχουν κάποιες επιφυλάξεις και είναι αν αισθάνεσαι άνετα να αναλάβεις αυτό το ρίσκο», δήλωσε ο Murray στην εκδήλωση Battle Of The Brits Team Tennis.

«Όπως είπα τις προάλλες, το συναίσθημά μου είναι όταν βρισκόμαστε μέσα στη φούσκα που δημιούργησαν, θα είμαστε εντάξει. Είναι περισσότερο το ταξίδι, φτάνοντας εκεί θα είναι κάτι που θα με απασχολεί λίγο.»