ηξυτδ
Sports

ΕΠΟ: Στις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ ο τελικός Κυπέλλου

Ψέμα ότι η UEFA ζήτησε τελικό έως τις 20/08

Η ΕΠΟ των εξαρτήσεων, των «παραγγελιών» και της απόλυτης υποταγής στα συμφέροντα, έκανε για ακόμη μία φορά το θαύμα της. Παίρνοντας μία ακόμη απόφαση έκτρωμα για τον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, αποφάσισε να ορίσει τον τελικό μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ για τις 30 Αυγούστου, στο ΟΑΚΑ! Δείχνοντας για ακόμη μία φορά ότι η διοίκησή της και τα μέλη της, είχαν εξ αρχής στόχο να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Ακόμη και εξευτελίζοντας τον θεσμό του Κυπέλλου.

Τι έκανε η ΕΠΟ; Ορισε τον τελικό στο γήπεδο που ζήτησε ο Ολυμπιακός (την έδρα της ΑΕΚ), αλλά σε ημερομηνίες που βόλευσαν την εξυγίανση, την ΑΕΚ και γενικώς όσους «μαγείρευαν» εδώ και καιρό στο παρασκήνιο το πότε και το πού του τελικού.

Το εντυπωσιακότερο όλων; Η ΕΠΟ αποφάσισε να ορίσει τον τελικό στην (προαποφασισμένη, όπως ανέφεραν εδώ μέρες τα ΜΜΕ της εξυγίανσης), πηγαίνοντας κόντρα ακόμη και στην εντολή της FIFA και της UEFA.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, η UEFA, σε επιστολή που απέστειλε στην ΕΠΟ, εκτός της αντίθεσής της στο θέμα της αναδιάρθρωσης, ξεκαθάρισε στην Ομοσπονδία ότι ο τελικός του Κυπέλλου πρέπει να γίνει πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Δηλαδή πριν την 3η Αυγούστου, όπως ορθά επισημαίνει ο Ολυμπιακός όλο αυτό το διάστημα.

Μάλιστα, στη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο υπερσύμβουλος της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, ξεκαθάρισ ότι ο τελικός δεν μπορεί να διεξαχθεί στις 30 Αυγούστου, καθώς η σεζόν θα έχει αλλάξει και δεν προβλέπεται από πουθενά τελικός της φετινής σεζόν, με νέα ρόστερ και νέα δεδομένα.

Πλέον, καθίσταται σαφές και με τη βούλα της UEFA, πως όλο αυτό το πανηγύρι που στήθηκε γύρω από τον τελικό του Κυπέλλου, είχε μόνο στόχο να μην διεξαχθεί σε κανονική ημερομηνία και γήπεδο ο τελικός, ώστε η ΑΕΚ να μην γνωρίσει έναν ακόμη αγωνιστικό διασυρμό, μέσα στο γήπεδο.

Μάλιστα, επειδή διάφορα συστημικά ΜΜΕ έσπευσαν να διαρρεύσουν την «είδηση» ότι η UEFA ζήτησε να διεξαχθεί ο τελικός πριν τις 20/08, αυτό είναι ψέμα και ανακρίβεια. Αλλά ακόμη κι αν ίσχυε (που δεν ισχύει, και θα αποδειχθεί μέσα στην ημέρα), η ΕΠΟ έπρεπε να ορίσει άμεσα τον τελικό. Κάτι που δεν έκανε, παίζοντας το παιχνίδι των προστατών της…

Για την ιστορία, στην ΕΕ της ΕΠΟ έπεσαν στο τραπέζι δύο ημερομηνίες: Η 30ή Αυγούστου και η 30ή Ιουλίου. Η πρώτη πρόταση που βόλευε την ΑΕΚ και είχε μεθοδευτεί εξ αρχής, ψηφίστηκε από 12 μέλη, 3 μέλη της ΕΕ ψήφισαν 30 ιουλίου και ένας λευκό.

πηγή:to10.gr