Ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια στην Ακαδημία του όλα αυτά τα χρόνια. Στόχος, η ανεύρεση, βελτίωση και ανάδειξη των επόμενων ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας των Πειραιωτών. Των επόμενων πρωταθλητών. Αλλά και η παραγωγή καλών παικτών συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για αυτόν τον λόγο την τελευταία 2ετία οι Ερυθρόλευκοι έχουν μπει σε μία νέα εποχή, αλλάζοντας δραστικά τον τρόπο δουλειάς στα τμήματα υποδομής. Ξεκινώντας το χτίσιμο από κάτω προς τα πάνω.

Οι Πειραιώτες αποφάσισαν πέρυσι να αλλάξουν τελείως τις μικρές αγωνιστικές ομάδες τους. Απέκτησαν ορισμένους από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην Κ14 και Κ15, με αποτέλεσμα να κατακτηθεί ο τίτλος. Στην Κ17 έγιναν επίσης ριζικές αλλαγές, με τον στόχο να επιτυγχάνεται, αλλά με τον τίτλο να χάνεται στη διαδικασία των πέναλτι. Μικρό το κακό, όμως, διότι από αυτή την ομάδα επιβεβαιώθηκε πως πολλά, σχεδόν τα περισσότερα, παιδιά είναι έτοιμα να επανδρώσουν τη φετινή Κ19, με διπλό στόχο: 1) Να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή, μετά από 3 χρόνια και 2) Να φανεί ποιοι εξ αυτών έχουν αυτό που χρειάζεται, να μπουν στην εξίσωση της πρώτης ομάδας.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ακαδημίας, για ακόμη μία χρονιά η διοίκηση των Πειραιωτών δείχνει αποφασισμένη να κάνει ένα νέο σημαντικό «παιδομάζωμα», συνεχίζοντας το πλάνο που ξεκίνησε από πέρυσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο Ολυμπιακός έχει κάνει πάνω από 25 μεταγραφές, ποδοσφαιριστών ηλικίας από 14 έως 18 ετών. Και συνεχίζει να κινείται σε κατεύθυνση ενίσχυσης των τμημάτων υποδομής με τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας. Αλλά και εκτός Ελλάδος.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα έναν ποδοσφαιριστή που παρακολουθούσε εδώ και καιρό, το ενδιαφέρον για τον οποίο είχε αποκαλύψει to10.gr τον Μάιο. Ο λόγος για τον Αλαν Ροντριγκές. Ο 18χρονος (12/07/2002) επιτελικός μέσος, που ανήκει στη Σταντάρ Λιέγης, ήρθε στην Ελλάδα, από Δευτέρα ξεκινάει προπονήσεις στο Ρέντη και εν συνεχεία αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους. Ενισχύοντας σε πρώτη φάση την ομάδα Κ19 του συλλόγου, με έναν ποδοσφαιριστή που έγινε επαγγελματίας μόλις στα 16 του χρόνια στη Σταντάρ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν την Παρασκευή και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Κύπρου. Ακραίο επιθετικό, που διεκδικούσαν ομάδες του εξωτερικού, διεθνή με την εθνική Κ17 της Μεγαλονήσου. Μάλιστα, λέγεται ότι η μεταγραφή του εν λόγω ποδοσφαιριστή έως την τελευταία στιγμή ήταν στο αέρα, καθώς τον διεκδικούσαν πιεστικά η ιταλική Τορίνο και η Λειψία! Νεότερα για την υπόθεση λογικά θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Στόχος, μετά τη σπουδαία στελέχωση της Κ15 και της Κ17, από την οποία ήδη ξεπετάχτηκαν παιδιά που δείχνουν ότι έχουν το ταλέντο και την ποιότητα για το βήμα παραπάνω, είναι να φτιαχτεί η Κ19. Μάλιστα, σε αυτό θα παίξει κομβικό ρόλο και η άφιξη του Τζιμπρίλ Φαντζέ Τουρέ. Του υπερταλαντουχου εξτρέμ από τη Γουινέα, που ο Ολυμπιακός έχει ήδη κλείσει από τον Φεβρουάριο, αλλά περιμένει την ενηλικίωσή του, για να μπορέσει να τον φέρει στην Ελλάδα και να τον εντάξει σε πρώτη φάση στην ακαδημία του. Μία ακόμη προσθήκη στις πολλές που έχουν γίνει και σε κάποιες ακόμη που έρχονται. Με σκοπό ο Ολυμπιακός να προετοιμάσει το μέλλον του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πηγή: to10.gr