Ανακοίνωση - απάντηση εξέδωσε η Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών φύλαξης (security).

Η πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για σειρά κατηγοριών που δέχεται «χωρίς υπόσταση και περιεχόμενο που απέχουν παρασάγγας από την αλήθεια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον η πρόεδρος του ΣΕΦ υπογραμμίζει: «Μια δημοσιογράφος με εμμονές και ιδεοληψίες που την εμποδίζουν να δει αντικειμενικά την πραγματικότητα. Ήρθε, όμως, η ώρα να “ρίξω βουτιές”. Βουτιές μέσα στο βούρκο λάσπης τους, προκειμένου να ανασύρω απ’ αυτήν στην επιφάνεια και κατ’ επέκταση να καταρρίψω τα άθλια ψέματα τους». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Χριστίνας Τσιλιγκίρη:
Για ακόμη μια φορά, θεατές στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο:

Μια σειρά κατηγοριών χωρίς υπόσταση και περιεχόμενο που απέχουν παρασάγγας από την αλήθεια.

Μια δημοσιογράφος με εμμονές και ιδεοληψίες που την εμποδίζουν να δει αντικειμενικά την πραγματικότητα.

Και, τέλος, φίλα προσκείμενα σε αυτήν μέσα ενημέρωσης που “αγοράζουν” οποιαδήποτε ιστορία δύναται να υπονομεύσει την προσωπικότητα και κατ’ επέκταση τη δράση μου.

Ήρθε, όμως, η ώρα να “ρίξω βουτιές”. Βουτιές μέσα στο βούρκο λάσπης τους, προκειμένου να ανασύρω απ’ αυτήν στην επιφάνεια και κατ’ επέκταση να καταρρίψω τα άθλια ψέματα τους. Πάμε λοιπόν...

Ψέμα 1ο: Η ματαίωση του διαγωνισμού και η απευθείας ανάθεση

Ο διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης (security) ακυρώθηκε, όχι μόνο για λόγους, για τους οποίους με μαθηματική ακρίβεια θα είχε αποβεί άγονος, αλλά και γιατί το φυσικό του αντικείμενο δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες των κρίσιμων στιγμών. Οι έκτακτες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία του Covid-19 οδήγησαν στη ραγδαία αύξηση διερχόμενων πολιτών, αλλά και στην ανάγκη για καλύτερη φύλαξη των υποδομών του Σ.Ε.Φ., καθώς και του περιβάλλοντος χώρου. Η σχετική ΠΝΠ μας έδωσε τη δυνατότητα, όπως και στον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα, για απευθείας ανάθεση στο τομέα της φύλαξης. Το πράξαμε με γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, αλλά και τη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Ψέμα 2ο: Το ύψος του ποσού της σύμβασης

Η αύξηση του ποσού εν συγκρίσει με τον διαγωνισμό οφείλεται σε 2 παράγοντες. Πρώτον, στην αύξηση της προσέλευσης του κόσμου, λόγω της ποιοτικής αναβάθμισης των υποδομών και την ανάπλαση των χωρών πέριξ αυτών. Δεύτερον, στην ενίσχυση και του προσωπικού ασφαλείας, την αύξηση των βαρδιών και την επάνδρωση τροχήλατων μέσων για την καλύτερη φύλαξη του περιβάλλοντος χώρου. Πλέον, η φύλαξη του σταδίου και των γύρω χώρων θα πραγματοποιείται από 10 άτομα συνολικά και 10 βάρδιες ανά εβδομάδα, χωρίς να εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες. Ο ακυρωθείς διαγωνισμός, αντίθετα, προέβλεπε μόλις 3 βάρδιες από συνολικά 3 άτομα. Είναι, πλέον, σαφές πως η φύλαξη γίνεται με οργανωμένο τρόπο και προσφέρει τα απαραίτητα εχέγγυα για εργασία, άθληση, βόλτα και λοιπές δραστηριότητες, τόσο των εργαζομένων και αθλητών του Σ.Ε.Φ, όσο και των χιλιάδων συμπολιτών μας.

Δεν μπορώ, όμως, να μη σταθώ και σε 2 γεγονότα που επιμελώς λησμονούν οι δημόσιοι κατήγοροι μου.

Αλήθεια 1η: Η απευθείας ανάθεση δεν είναι πρωτόφαντη διαδικασία για το Σ.Ε.Φ.

Η διαδικασία της φύλαξης στο Σ.Ε.Φ. έχει ένα μάλλον αμαρτωλό παρελθόν, αν αναλογιστεί κανείς ότι η προηγούμενη διοίκηση του σταδίου, με τις ευλογίες του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού, είχε προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση των υπηρεσιών φύλαξης σε συγκεκριμένη εταιρεία που δεν έφερε καν τα απαραίτητα πιστοποιητικά λειτουργίας (ISO 9001, 18001, 14001 και 39001) επί 9 συνεχόμενους μήνες, δηλαδή πάνω από 125.000 ευρώ, στην ίδια εταιρεία που μέχρι πριν μία μέρα την πλήρωναν ετησίως έναντι 53.000 ευρώ για τις ίδιες ακριβώς βάρδιες, δηλαδή μόλις 7 ατόμων με 7 μόνο βάρδιες και χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου ή τροχήλατου μέσου.(!!!!)

Αλήθεια 2η: Η...πανάκριβη συκοφαντική πένα του ΣΕΦ επί ΣΥΡΙΖΑ

Η... προκάτοχος εργολάβος του γραφείου τύπου του ΣΕΦ επί ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα, επιδίδεται με ζήλο σε στρατευμένη σκανδαλολογία εναντίον μου, παλαιότερα κοστισε στον ελληνικό λαό 14.523 ευρώ με δύο, μάλιστα, απευθείας αναθέσεις για την παραγωγή συνολικά 16 δελτίων τύπου, ή αλλιώς σε ελεύθερη μετάφραση 907€ το δελτίο τύπου. Είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό, σήμερα να μας κουνάει το δάκτυλο και να οδύρεται δημοσίως για τη δήθεν διασπάθιση χρήματος. Ειδικά, όταν ανάμεσα στα χρήματα που έχουν -προσφάτως- κατασπαταληθεί, συγκαταλεγονται και αυτά που προορίζονταν για το δικό της βιοπορισμό.

Τέλος, συνιστώ, σε όλους τους εμπλεκόμενους στην επιχείρηση αμαύρωσης των προσπαθειών που καταβάλλω καθημερινά και εγώ και τα υπόλοιπα αξιόλογα μέλη του Δ.Σ., ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Όχι μόνο ως εργαλείο αναζήτησης και διασφάλισης της διαφάνειας γύρω από τις δημόσιες συμβάσεις.

Αλλά και ως τρόπο με τον οποίο πρέπει να δημοσιολογούν, να πολιτεύονται, αλλά ακόμη και να αντιπολιτεύονται.

Για οποιαδήποτε συμπεριφορά τους παρεκκλίνει από αυτό το μονοπάτι, το λόγο θα έχει εφεξής η Δικαιοσύνη.