Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν έχει… γιατρειά. Και δεν μπορεί να γυρίσει με τίποτα την εις βάρος του κατάσταση. Ανεξαρτήτως αντιπάλου, ανεξαρτήτως έδρας, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα απλά δεν μπορεί. Και χάνει… πανηγυρικά τη δεύτερη θέση, αφού μετά την ισοπαλία με 0-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και τη νέα νίκη της ΑΕΚ βρίσκεται στο -4 από τη δεύτερη θέση. Απέναντι και σε έναν Παναθηναϊκό που κατέβασε την… under 19.

Με βασικούς τρία παιδιά από την ακαδημία του. Τον Αλεξανδρόπουλο, τον Θεοχάρη, τον Ζαγαρίτη. Με παιδιά όπως ο Καμπετσής και ο Χατζηθεοδωρίδης, που φέτος δεν πήραν πολλές ευκαιρίες. Χωρίς τον έναν εκ των δύο βασικών του στόπερ (Πούγγουρας). Χωρίς τον αρχηγό του (Κουρμπέλης). Με τον Χατζηγιοβάνη στον πάγκο. Κι όμως, ο Γιώργος Δώνης απέδειξε και πάλι πόσο σπουδαίος προπονητής είναι και πόσο μεγάλο λάθος κάνει ο Παναθηναϊκός με την απόλυσή του.

Νίκησε με ευκολία τον Αμπέλ Φερέιρα στο κομμάτι της τακτικής, παρουσίασε μια ομάδα που ήταν άριστη τακτικά, συγκεντρωμένη, με πάθος και προσήλωση στον στόχο. Δεν κινδύνευσε παρά ελάχιστες φορές, είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με κεφαλιά του Καμπετσή και πήρε εύκολα το 0-0, παραμένοντας για τέταρτο σερί ματς χωρίς ήττα.

Από τη μία μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος παρά το γεγονός πως ήταν μισή από επιλογές. Κι από την άλλη ένα άνευρο σύνολο, μια ομάδα χωρίς συνοχή, ένας ΠΑΟΚ που προκαλούσε θλίψη σε όλο τον κόσμο. Η επιλογή του Δώνη να βάλει τρεις κεντρικούς αμυντικούς και να δημιουργεί μια αμυντική πεντάδα όταν ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα, στέρησε από τους γηπεδούχους τη δυνατότητα να φανούν δημιουργικοί.

Κοντινές πάσες χωρίς ρίσκο, καθόλου κάθετο ποδόσφαιρο και κάθε φορά που προσπαθούσε να απλώσει το παιχνίδι, έπεφτε πάνω στην καλή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο ξεκίνημα με τον Μπουζούκη να προσπαθεί να πιάσει στον ύπνο τον Πασχαλάκη και έχασαν σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά του Καμπετσή, έπειτα από σέντρα του εξαιρετικού Ζαγαρίτη. Αυτά ήταν όλα κι όλα όσα είδαμε στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις.

Όσο η ώρα περνούσε στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι έμεναν από δυνάμεις. Με τον ΠΑΟΚ να το εκμεταλλεύεται και να γίνεται απειλητικός από το 65′ έως το 80′ στο μοναδικό κομμάτι του παιχνιδιού που οι Θεσσαλονικείς πίεσαν. Δίχως όμως αποτέλεσμα. Μια καλή ευκαιρία με τον Ελ Καντουρί, ορισμένα μακρινά σουτ που δεν ανησυχούσαν τον Διούδη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, πια, ο Δώνης φρέσκαρε την ομάδα του κρατώντας τέσσερις αλλαγές, τις έδωσε ανάσες και πνευμόνια και κράτησε εύκολα το μηδέν, βυθίζοντας τον ΠΑΟΚ ακόμα περισσότερο στον προβληματισμό και φέρνοντας τον Αμπέλ Φερέιρα ακόμα πιο κοντά στην έξοδο.

Πηγή: to10.gr