Φουλ για νταμπλ ο Ολυμπιακός! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαντί Καμαρά, που είχε ένα γκολ και μία ασίστ, οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-0 του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ανέτρεψαν το 3-2 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Εκεί θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ, η οποία νωρίτερα απέκλεισε τον Αρη.

Ο Αφρικανός μέσος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, βγήκε μπροστά στα δύσκολα και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μια σπουδαία νίκη. Στο 65’ ο Μαντί έκανε τη σέντρα από δεξιά, από την οποία ο Μασούρας έκανε το 1-0, ενώ στο 85’ ο Καμαρά μπήκε στην περιοχή με πλασέ έκανε το 2-0, σφραγίζοντας την πρόκριση για την ομάδα του.

Μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος από τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς, οι οποίοι μετά από ένα νευρικό πρώτο ημίχρονο, βελτιώθηκαν, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με το μαχαίρι στα δόντια και στο τέλος πανηγύρισαν μια τεράστια επιτυχία. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν… πελάτη τον ΠΑΟΚ και απέδειξαν για μία ακόμα φορά φέτος ότι είναι πολύ καλύτεροι.

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν το πρωτάθλημα από τον Δικέφαλο, τον απέκλεισαν στο Κύπελλο και ετοιμάζονται για το νταμπλ!

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Ζοσέ Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ομάρ, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα και Λοβέρα στα δύο άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πορτογάλος έδωσε φανέλα βασικού στον Μάξι Λοβέρα, μετά το καλό ματς που έκανε κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και στον Μασούρα.

Με την ίδια διάταξη ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ και ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Δικεφάλου παρέταξε την ομάδα του με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Μάτος, Ινγκασον, Βαρέλα και Ινγκασον στην άμυνα. Οι Εσίτι, Μαουρίτσιο και Ελ Καντουρί στην τριάδα των χαφ, με τους Τζόλη και Λημνιό στα εξτρέμ και τον Ακπομ στην επίθεση.

Εκτός αποστολής έμεινε για τον Ολυμπιακό ο Ματιέ Βαλμπουενά, όπως επίσης και οι Αντέ Βιεϊρίνια και Δημήτρης Πέλκας για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.