Την ημέρα ίδρυσης της ΔΟΕ (Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα) γιόρτασε την Τρίτη (23/06) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, μαζί με εκατοντάδες μικρούς αθλητές.

Ο υφυπουργός, σε μήνυμα που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας και στάθηκε στους «πρεσβευτές» του Ολυμπιακού πνεύματος, τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές.

«Τιμούμε τη μέρα που ιδρύθηκε η ΔΟΕ & ανατέθηκε η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Τιμούμε τα αθλητικά ιδεώδη, φροντίζουμε τα παιδιά, οι μικροί, μελλοντικοί Πρωταθλητές, να γνωρίσουν τα αθλήματα.

Πρότυπα για τα παιδιά, τη νέα γενιά, "πρεσβευτές" όχι μόνο σπουδαίων διακρίσεων, αλλά συνολικά της προσπάθειας & της κοινωνικής ανάπτυξης μέσω του αθλητισμού, είναι οι Ολυμπιονίκες & οι Πρωταθλητές μας.

Εργαζόμαστε αδιάκοπα με φιλοσοφία ότι ο αθλητισμός πρέπει να παράγει, προωθεί & υπηρετεί συνεχώς τις αξίες του. Ενωμένοι για να μπει τάξη, με διαφάνεια, στο αθλητικό μας τοπίο. Να αναπτυχθεί, να είναι υγιές».