Ο Πολ Πογκμπά θα χρειαστεί να δείξει τις ηγετικές του ικανότητες στο γήπεδο, αυτές που τον έκαναν παγκόσμιο πρωταθλητή με τη Γαλλία, όταν επιστρέψει στη δράση στην Premier League, όπως δήλωσε ο προπονητής Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ο Πογκμπά έχει δυσκολευτεί να παρουσιαστεί στο σύλλογό του, όπως όταν αγωνίζεται με την εθνική ομάδα, ενώ περιορίστηκε σε πέντε αρχικά σχήματα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή τη σεζόν λόγω τραυματισμών.

Μιλώντας, με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση της Γιουνάιτεντ με την Τότεναμ, ο Σόλσκιερ είπε ότι ελπίζει ο 27χρονος Γάλλος διεθνής μέσος να είναι ξανά πρωταγωνιστής.

«Είναι νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θέλουμε να έχουμε και αυτή την εικόνα ηγέτη στο γήπεδο», δήλωσε ο Σόλσκιερ στους δημοσιογράφους.
«Είχε πάντα ποιότητα. Είναι ένας από τους καλύτερους μεσαίους στον κόσμο, οπότε ελπίζουμε να μπορέσουμε να το κάνουμε να λειτουργήσει αυτό το συντομότερο δυνατόν ... σταδιακά τους επόμενους μήνες θα μπορέσουμε να τον επαναφέρουμε στα καλύτερά του.

Φυσικά, ο Πολ είχε τύσκολη σεζόν του φέτος με πολλούς τραυματισμούς, αλλά μπορώ να δω τη νοοτροπία του και να επικεντρωθώ τώρα που είναι σε φόρμα και προπόνηση και διαθέσιμος ... είναι έτοιμος να παίξει ξανά και να δείξει τον εαυτό του.»

Η Γιουνάιτεντ επιστρέφει για πρώτη φορά από τότε που το πρωτάθλημα είχε διακοπεί πριν από τρεις μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Είναι πέμπτη στην κατάταξη με 45 βαθμούς.