Αποκλείεται να γίνεται επίτηδες. Είναι βέβαιο όμως ότι το καταφέρνουν με θαυμαστή συνέπεια οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να μας εκπλήσσουν στην υπόθεση πολυδιοκτησίας.

Είτε με τα ιστορικά επιχειρήματα τους («Ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ» «οι πατάτες δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο στο μανάβη).

Είτε με την ευκολία που βγάζουν στημένους Επιτροπές, Δικαστές, Υπουργούς προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Είτε ακόμη με… την ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν την κατάσταση στο CAS.

Στους… ξένους δικαστές, που όπως φαίνεται σε μερικούς μήνες και αυτοί μάλλον θα γίνουν μέρους της «συνομωσίας» που έβαλε τον ανιψιό-σερβιτόρο Καλπαζίδη με το ζόρι να αγοράσει την Vialand και κατ επέκταση όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ Ξάνθης.

Ναι, και το CAS όπως φαίνεται θα… είναι προσεχώς στο κόλπο. Το διεθνές αθλητικό δικαστήριο που μόλις ενημερώθηκε ότι ο Δικέφαλος του Βορρά ζητά ως μάρτυρα υπεράσπισης στην προσφυγή που έχει καταθέσει τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθης: Τον Χρήστο Πανόπουλο. Τον άνθρωπο δηλαδή από τον οποίο ο Καλπαζίδης αγόρασε τις περίφημες αθλητικές εγκαταστάσεις. Τον ίδιο που με έναν τρόπο συμμετέχει ούτως ή άλλως στη διαδικασία του CAS καθώς η Ξάνθη είναι άμεσα εμπλεκόμενη.

Θα πάει λοιπόν τον Πανόπουλο ως μάρτυρα ο ΠΑΟΚ. Για να πει τι ο επιχειρηματίας; Πως ορκίζεται πως είναι όλα ψέματα; Θα πει πως «Όχι δεν κάνουμε ότι θέλει ο Ιβάν Σαββίδης, μόνο τα λεφτά του πήραμε»;

Θα υποστηρίξει πως έμεινε στο ΔΣ της Vialand μετά την αγοραπωλησία γιατί ξέχασε να αποχωρήσει (όπως ξέχασε να δηλώσει και την αλλαγή στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ);



Ότι μαζί ξέχασε να πάρει και τις ομάδες υποδομής της ΠΑΕ Ξάνθης απ τα γήπεδα που πλέον ανήκουν στον ανιψιό του Ιβάν; Ή ότι μόλις έφτιαξε νέα γραφεία για την εταιρία (μοίρασε… και φωτογραφίες στα γνωστά sites) άρα πλέον δεν στεγάζεται σε εκείνα του Καλπαζίδη;

Τι ακριβώς μπορεί να πει ένας επί της ουσίας βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης πολυδιοκτησίας, καλούμενος ως μάρτυρας υπεράσπισης; Έλα ντε…

Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρίσκει λογική σε αυτή την επιλογή. Και αυτό μάλλον δεν είναι μόνο δική μας απορία. Μάλλον είναι και των Ελβετών που αρχίζουν να καταλαβαίνουν που έχουν μπλέξει οι άνθρωποι…

Το ακόμη καλύτερο όμως σας το φυλάω για το τέλος. Ο ΠΑΟΚ το αίτημα για να κληθεί ως μάρτυρας ο Πανόπουλος το έκανε γνωστό με υπόμνημα προς το CAS. Στο ίδιο υπόμνημα που ζητά από το διεθνές δικαστήριο να εφαρμόσει το δίκαιο της UEFA και της FIFA για τα θέματα της πολυιδιοκτησίας και όχι τον ελληνικό αθλητικό νόμο.

Τι λέει όμως η UEFA για την πολυδιοκτησία; Ότι υποβιβάζεται αυτομάτως ο «δεύτερος πόλος». Στην προκειμένη περίπτωση η Ξάνθη.

Άρα λοιπόν ο Πανόπουλος θα είναι μάρτυρας υπεράσπισης του ΠΑΟΚ που ζητά επί της ουσίας από το CAS τον υποβιβασμό της Ξάνθης. Της ομάδας που ανήκει στον Πανόπουλο!!!

Δεν… περιγράφω άλλο!

Πηγή: to10.gr