Ο Άλισον Μπέκερ αποτελεί τον φύλακα άγγελο της εστίας της Λίβερπουλ και ένας από τους λόγους που η Λίβερπουλ πραγματοποίησε και φέτος ονειρική σεζόν, μέχρι αυτή να σταματήσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η σταθερότητα που είχε στα παιχνίδια των Reds… ανάγκασε την Premier League να τον παρουσιάσει ως τον καλύτερο τερματοφύλακα της χρονιάς μέχρι στιγμής.

Ο Βραζιλιάνος πορτιέρο την φετινή χρονιά στο αγγλικό πρωτάθλημα έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 10 από τις 20 αναμέτρησεις που έχει αγωνιστεί, ενώ παράλληλα από στοιχεία της ίδια της Premier League, ο 27άχρονος τερματοφύλακας των Πρωταθλητών Ευρώπης έχει καταφέρει να αποσοβίσει το 80,4% των τελικών προσπαθειών από αντιπάλους με τη μπάλα να κατευθύνεται προς την εστία του.


Όπως είναι λογικό, η επίδοση του Άλισον είναι η κορυφαία για την φετινή χρονιά, με τον Γιορίς της Τότεναμ να τον ακολουθεί σε απόδοση με 78,1%, τον Βίκτορ Γκουαΐτα της Κρίσταλ Πάλας να βρίσκεται στο 75,7% και τον Ντιν Χέντερσον της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να έχει ποσοστό 75,6%.

Πηγή: to10.gr