Στην σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας, ο Βασίλης Σπανούλης αδιαμφισβήτητα αποτελεί έναν μύθο της διοργάνωσης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει γράψει την δική του ιστορία σε αυτήν και κανείς δεν να πει το αντίθετο. Τι γίνεται όμως από την πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος συλλόγων;

Ένα πολύ ενδιαφέρον δημοψήφισμα πραγματοποίησε η ισπανική ιστοσελίδα «24segundosenblanco», η οποία αφορούσε τους 50 καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που ψήφισαν φίλαθλοι και δημοσιογράφοι.

Ο Βασίλης Σπανούλης λοιπόν ανάμεσα σε ιερά τέρατα που αγωνίστηκαν σε αυτό το επίπεδο βρέθηκε στην 5η θέση της λίστας! Αν μην τι άλλο ένα εξαιρετικό πλασάρισμα, πίσω από τον Τόνι Κούκοτς που έπιασε την κορυφή, τον δεύτερο Ντίνο Μενεγκίν, τον τρίτο Κλίφορντ Λιουκ και τον Ντράζεν Πέτροβιτς.

Για να καταλάβετε το πόσο σημαντικό είναι το επίτευγμα του αρχηγού του Ολυμπιακού, πίσω του ακολούθησαν ονόματα όπως οι Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Μπομπ Μορς, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Άντονι Πάρκερ και αλλά και ο Δημήτρης Διαμαντίδης που κατέκτησε την 10η θέση.

Εκτός 10άδας της λίστας ήταν στην 18η θέση ο Νίκος Γκάλης, στην 22η ο Θοδωρής Παπαλουκάς και στην 34η ο Παναγιώτης Γιαννάκης.


saasa

Πηγή: to10.gr