Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε το Σάββατο την υποστήριξή του για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ, μία ημέρα μετά το πισωγύρισμα που δέχτηκε στη δικαστική διαμάχη με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Οι ισχυρισμοί της ομάδας για ίσες αμοιβές με την αντίστοιχη των ανδρών απορρίφθηκαν από το δικαστήριο την Παρασκευή (1/05), με τον Τζο Μπάιντεν να δηλώνει: «Μην παραιτείστε από τη μάχη. Τίποτα δεν έχει τελειώσει» έγραψε στο Twitter απευθυνόμενος στην ομάδα.

«Ίσες αμοιβές, τώρα. Η διαφορετικά, όταν θα είμαι Πρόεδρος, μπορείτε να αναζητήσετε αλλού χρηματοδότηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος προς την ομοσπονδία.

Η μακροχρόνια διαμάχη της κατόχου του τίτλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την ομοσπονδία των ΗΠΑ έχει γίνει, πλέον, μία δημόσια και πικρή κόντρα, με τις διεθνείς να ζήτησαν αποζημίωση 66 εκ. δολαρίων, βάσει του νόμου περί ίσης αμοιβής.

Την Παρασκευή (1/05) ο δικαστής Ρ. Γκάρι Κλόσνερ, του επαρχιακού δικαστηρίου την κεντρικής περιφέρειας της Καλιφόρνια απέρριψε τους ισχυρισμούς των διεθνών ότι πληρώθηκαν με κατώτερους μισθούς σε σχέση με την Εθνική ομάδα των ανδρών.