Σε συμφωνία για το ύψος των περικοπών σε ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και υπαλλήλους, κατέληξαν οι ομάδες της Serie Α, μετά τη σημερινή συνέλευσή τους μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι 19 σύλλογοι, εκτός της Γιουβέντους που έχει ήδη καταλήξει σε εσωτερικό διακανονισμό, συμφώνησαν σε περικοπή 1/3 των αποδοχών σε περίπτωση οριστικής διακοπής της σεζόν και 1/6 των μισθών, αν οι αγώνες ξαναρχίσουν μέσα στους επόμενους μήνες.


Σε ό,τι αφορά την επανέναρξη της Serie A, η γενική συνέλευση περιορίστηκε να επαναλάβει ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την UEFA και την ιταλική ομοσπονδία και ότι βούληση των ομάδων είναι η επιστροφή στα γήπεδα και η ολοκλήρωση της χρονιάς, χωρίς κανένα ρίσκο και μόνο όταν το επιτρέψουν η υγεινομική κατάσταση στη χώρα και οι αντίστοιχες κυβερνητικές αποφάσεις.

Λίγες ώρες αργότερα, η Ένωση Ιταλών Ποδοσφαιριστών (AIC) «άστραψε και βρόντηξε» εναντίον της ιταλικής Λίγκας, χαρακτηρίζοντας ντροπιαστική και απαράδεκτη την πρότασή της.

Η πρόταση της Λίγκας απορρίφθηκε από τον αντιπρόεδρο της AIC, Ουμπέρτο Καλάνιο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι παίκτες έγιναν αποδιοπομπαίοι τράγοι. «Είναι μια ντροπιαστική και απαράδεκτη πρόταση», δήλωσε ο Καλάνιο στους δημοσιογράφους.

«Είναι σαφές ότι θέλουν να πληρώσουν για τυχόν ζημιές που προκλήθηκαν από την κρίση μόνο οι παίκτες. Το μόνο σημαντικό μέρος της ανακοίνωσης είναι η αναφορά ότι οι ομάδες θα πρέπει να διαπραγματευτούν αλλαγές στα συμβόλαια με μεμονωμένους παίκτες», πρόσθεσε.