Τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, ο Αντρέϊ Σεβτσένκο, ανέλαβε, τον Ιούλιο του 2016, την εθνική ομάδα της Ουκρανίας. Και με ικανοποιητικό απολογισμό, δεδομένου ότι σε 33 αγώνες, μετρά 19 νίκες, εννέα ισοπαλίες και μόλις πέντε ήττες.
Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, έτσι και ο διάσημος Ουκρανός, παραμένει σε κατ΄ οίκον περιορισμό, στο Λονδίνο όπου ζει. Ο 44χρονος προπονητής, μίλησε στο “ Sky Italia” για την κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα:
«Είμαι καλά, μένω έξω από την πόλη και είμαι κλειδωμένος μέσα εδώ και περίπου 10 ημέρες. Η μόνη λύση είναι να ακολουθήσουμε τις συμβουλές των ειδικών. Δηλαδή, να παραμείνουμε στο σπίτι και να δώσουμε στους γιατρούς την ευκαιρία να κάνουν τη δουλειά τους, πράγμα που είναι πραγματικά τεράστιο. Από νοσηλευτές μέχρι εθελοντές, είναι οι ήρωες της εποχής μας», δήλωσε ο Σεβτσένκο, παρομοιάζοντας όσα συμβαίνουν με την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ, που έπληξε την πατρίδα του το 1986: «Έζησα μια παρόμοια στιγμή. Ήμουν εννέα ετών, όταν η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής του Τσέρνομπιλ εξερράγη. Ήταν πολύ δύσκολο. Επαναλαμβάνω, το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να αποφύγουμε μία ηλίθια συμπεριφορά. Κανένας από εμάς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν φέρει τον ιό. Δεν χρειάζεται να βγούμε έξω, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τους εαυτούς μας, αλλά ειδικά τους ανθρώπους για τους οποίους η λοίμωξη θα είναι μείζον πρόβλημα».