Η UEFA αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας τη διακοπή του Champions League και του Europa League επ’ αόριστον λόγω της έξαρσης του κοροναϊού στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Marca», αλλά και της «Mundo Deportivo», οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την απόφαση προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός και για να μην αυξηθούν τα κρούσματα.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα παιχνίδια απόψε για τους «16» του Europa League αναβάλλονται μετά από την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και φυσικά και το ματς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς που θα διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών στο Καραϊσκάκη.

Ο λόγος που η UEFA προχωράει σε αυτή τη δραστική κίνηση είναι η εξάπλωση του ιού που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων με ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Ίντερ και η Ρεάλ να μπαίνουν σε καραντίνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Kατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ που ελήφθη ομόφωνα σήμερα (12/3), η διεξαγωγή της 21ης αγωνιστικής της EΚΟ Basket League που είχε ορισθεί για τις 14 και την 15 Μαρτίου 2020 αναβάλλεται για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

To Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα της εξάπλωσης του κορωνοιού και θα συνεδριάσει για να λάβει απόφαση για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.