Δυσάρεστα είναι τα νέα από την Αγγλία, λίγες μέρες πριν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τη Γουλβς για τους «16» του Europa League.

Οι τοπικές αρχές του Γούλβερχαμπντον, της πόλης που εδρεύει η αγγλική ομάδα, ανακοίνωσαν το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην περιοχή.

Είναι προφανές ότι αυτή η εξέλιξη θα σημάνει τη λήψη αυστηρότερων μέτρων, μετά την εμφάνιση της ασθένειας.

Ήδη, οι αρμόδιοι φορείς γνωστοποίησαν ότι θα προχωρήσουν σε απολυμάνσεις σε σχολεία και σε άλλα δημόσια κτίρια, για να προλάβουν τη διάδοση.

Την Δευτέρα (9/3) θα συνεδριάσουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι με τους επικεφαλής των μεγάλων αγγλικών ομοσπονδιών για να συζητήσουν για τον τρόπο διεξαγωγής της διοργανώσεων.

Η πρόταση που έχει τεθεί είναι η παρουσία μόλις 500 ατόμων σε κάθε ματς, το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων και τη μετάδοση των παιχνιδιών.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί κάποια συνεδρίαση σε τοπικό επίπεδο, ώστε να ληφθούν μέτρα ειδικά για το Γούλβερχαμπντον.

Πριν τρεις μέρες, η Γουλβς εξέδωσε ανακοίνωσε και γνωστοποίησε ότι έχει απαγορεύσει στους ποδοσφαιριστές και στα μέλη του προπονητικού επιτελείου να έχουν σωματική επαφή με τους οπαδούς, προκειμένου να προστατευτούν από την εξάπλωση του ιού.

Επιπλέον, η διοίκηση δεν επιτρέπει στους οπαδούς την πρόσβαση στο προπονητικό κέντρο «Μολινό» και τους προτρέπει να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής.

Ακόμα, έχει προσθέσει δοχεία με αντισηπτικό στις εισόδους των θυρών και σε άλλα σημεία του γηπέδου, για να ενισχύσει την απολύμανση και την διάδοση του κοροναϊού.