Το ΟΑΚΑ ανοίγει σήμερα τις πόρτες του για το διεθνές κύπελλο Ακρόπολις, διοργάνωση που το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι χορηγός επικοινωνίας. Η κορυφαία παγκόσμια αθλητική διοργάνωση της ξιφασκίας και πιο συγκεκριμένα της Σπάθης Γυναικών θα φιλοξενηθεί από σήμερα έως την Κυριακή στην Αθήνα και οι καλύτερες αθλήτριες έχουν έρθει στη χώρα μας για να αγωνιστούν.

Η διοργάνωση αυτή είναι βαθμολογημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και με δεδομένο ότι οι αθλήτριες αναζητούν βαθμούς για την Ολυμπιακή πρόκριση έχουν κάνει τη χώρα μας πόλο έλξης. Στα αγωνιστικά την Παρασκευή και το Σάββατο θα διεξαχθούν τα ατομικά, ενώ την Κυριακή το ομαδικό.

Από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν οι αθλήτριες: Θεοδώρα Γκουντούρα, Δέσποινα Γεωργιάδου, Μαρίνα Παΐζη, Κλαίρη Μπένου, Άννα Δούκα, Άρτεμις Χρηστέα, Μαρία Γαζεπίδη, Ελένη Γώγου, Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου, Ισμήνη Κοντογιώργη, Αθηναΐς Μαυρικάκη, Κυριακή Σαφαρή, Ευαγγελία Συντηχάκη και Ελευθερία Τριανταφύλλη. Η Γκουντούρα θα ξεκινήσει τις προσπάθειές της από το κυρίως ταμπλό, ενώ οι υπόλοιπες αθλήτριες θα αγωνιστούν στους ομίλους.