Ήταν η πιο δύσκολη αποστολή μέχρι την… επόμενη. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει νικητής και από την Τούμπα, το 1-0 του έδωσε «αέρα» πέντε πόντων απέναντι στον ΠΑΟΚ και στα πλέι οφ θα μπει ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με τη νίκη του αυτή, όμως, παρέμεινε στο κλειστό κλαμπ των μόλις έξι αήττητων ομάδων τη φετινή σεζόν σε όλη την Ευρώπη.

Η ομάδα του Μαρτίνς μετράει 19 νίκες και έξι ισοπαλίες σε 25 παιχνίδια πρωταθλήματος και μαζί με τις Λίβερπουλ, Λουντογκόρετς, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σαχτάρ Ντόνετσκ και την Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ είναι οι έξι ομάδες που διατηρούν το αήττητο στα πρωταθλήματά τους.

Συγκεκριμένα, η υπέροχη Λίβερπουλ του Κλοπ μετράει 26 νίκες και μια ισοπαλία σε 27 παιχνίδια, ενώ η Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία είναι πρώτη με 15 νίκες και 7 ισοπαλίες σε 22 αγώνες. Παρόμοια συγκομιδή έχει και η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάνταν Ίβιτς στο Ισραήλ. 18 νίκες και εφτά ισοπαλίες σε 25 ματς. 17 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 19 παιχνίδια έχει η Σαχτάρ στην Ουκρανία, ενώ η Γιουρόπα μετρά 15 νίκες και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα του Γιβραλτάρ. Φυσικά όλες προπορεύονται στις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων τους.

Η μοναδική ομάδα που έχει ολοκληρώσει το πρωτάθλημα αήττητη, αλλά δεν κατάφερε να το κατακτήσει, είναι ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος τη σεζόν 2007-08 έκανε 21 νίκες και 12 ισοπαλίες σε 33 αγώνες, αλλά έχασε το πρωτάθλημα από την Παρτιζάν.

πηγή:to10.gr