Χάρη στο γκολ του Χασάν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και διατηρήθηκε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League. Με αυτή τη νίκη όμως οι Πειραιώτες, συμπλήρωσαν παράλληλα έναν χρόνο χωρίς ήττα σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Ήταν 10 Φεβρουαρίου του 2019 όταν για την 20η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 στην Τούμπα των «ερυθρόλευκων» οι οποίοι έκτοτε αγνοούν τη λέξη ήττα. Ακολούθησαν δέκα ματς για την περσινή σεζόν κι άλλα 23 φέτος, όπου σε σύνολο 33 αγώνων ο Ολυμπιακός μετρά 27 νίκες και 6 ισοπαλίες οι οποίες μάλιστα είναι στο φετινό πρωτάθλημα. Ένα επίτευγμα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό αλλά έχει εξήγηση.

Και αυτή βρίσκεται κυρίως στην άμυνά του η οποία σε όλο αυτό το διάστημα έχει δεχτεί μόλις 14 γκολ. Τα 5 πέρσι και τα άλλα 9 φέτος όπου ο Ολυμπιακός έχει μακράν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με τον δεύτερο ΠΑΟΚ να έχει παθητικό 20 γκολ! Ένα επίσης εντυπωσιακό στοιχείο, είναι το ότι σε όλα αυτά τα ματς, μόνο μία φορά δέχτηκε παραπάνω από ένα γκολ σε ένα παιχνίδι, στο 4-2 με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τέλος, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κράτησε για έβδομο σερί εκτός έδρας ματς ανέπαφη την εστία της, κάτι που είχε να γίνει επί εποχής Μίτσελ το 2012/13, με τερματοφύλακα τον Μπάλαζ Μέγερι ενώ το σχετικό ρεκόρ ανήκει στον Παναθηναϊκό με 8 σερί εκτός έδρας παιχνίδια το 1969/70. Το επόμενο εκτός έδρας ματς για τον Ολυμπιακό, είναι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

πηγή:to10.gr