Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Κάουνας για να κοντραριστεί με τη Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σε ένα ματς κομβικό για το μέλλον του στη Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι δίνουν δυο σπουδαία ματς αυτή την εβδομάδα στη διοργάνωση, όπου πρέπει να κερδίσουν τουλάχιστον το ένα για να μείνουν ζωντανοί και να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για πρόκριση στην οκτάδα.

Ο Ολυμπιακός, με ρεκόρ 9-13, θεωρητικά είναι ακόμα ζωντανός στην προσπάθεια που κάνει για την υπέρβαση της εισόδου στα Playoffs, όμως αν δεν νικήσει στη Λιθουανία μοιάζει αδύνατον μετά να προλάβει το… τρένο της οκτάδας, ειδικά από τη στιγμή που δυσκολεύει το πρόγραμμα, με την ΤΣΣΚΑ να είναι η επόμενη αντίπαλος στο ΣΕΦ.

Η Ζαλγκίρις από την πλευρά της βρίσκεται σε παρόμοια θέση με τον Ολυμπιακό, έχει ρεκόρ 8-14, παλεύει για την οκτάδα, όμως εν αντιθέσει με τους ερυθρόλευκους είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και μετράει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει να αντιμετωπίσει δυο προβλήματα, αφού ο Γιώργος Πρίντεζης δεν ταξίδεψε στο Κάουνας λόγω ενοχλήσεων στα πλευρά, ενώ εκτός είναι και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος έκανε επέμβαση στον αστράγαλο. Από εκεί και πέρα ο Έλληνας τεχνικός θα έχει 11 παίκτες στη διάθεση του με τον 17χρονο Αλέξανδρο Νικολαϊδη να είναι ο ένας εξ αυτών που βρίσκεται στην αποστολή.

Από την άλλη η Ζαλγκίρις έχει μόλις ένα πρόβλημα, αυτό του Γκριγκόνις και ο Σάρας ποντάρει πολλά στον πρώην ερυθρόλευκο Ζακ ΛεΝτέι, ο οποίος θα αποδειχθεί κομβικός ειδικά από τη στιγμή που θα απουσιάζει και ο Πρίντεζης.

Όσον αφορά το γήπεδο θα είναι κατάμεστο με τους φίλους της Ζαλγκίρις να έχουν κάνει sold-out. Στο Zalgirio Arena θα βρίσκονται και 120 φίλοι των ερυθρόλευκων, ενώ το ματς θα «σφυρίξουν» οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονια) και Τζρόντι Αλιάγκα (Ισπανία).

Πηγή: ingr