Την αγωνία του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε ο Κόμπι Μπράιαντ με την 13χρονη κόρη του και άλλα επτά άτομα, να ξαναβρεί την πορεία του αποτυπώνει ηχητικό ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν από τη συντριβή.

Στο βίντεο που ανέβασε το VASAviation ακούγεται ο πιλότος να επικοινωνεί με τον πύργο ελέγχου. Φαίνεται να έχει χάσει τον προσανατολισμό του εξαιτίας της ομίχλης στην περιοχή και να ζητεί οδηγίες.

Το ελικόπτερο κάνει συνεχείς κύκλους και ο πύργος ελέγχου τον ρωτά αν χρειάζεται βοήθεια και αν επιθυμεί να τον συνοδεύσει βοηθητικό ελικόπτερο.

Ο πιλότος δεν ακούγεται καθαρά και από τον πύργο ελέγχου επαναλαμβάνουν αν χρειάζεται βοήθεια, αλλά απάντηση δεν παίρνει. Το ελικόπτερα λίγη ώρα μετά χάνεται από τα ραντάρ και συντρίβεται.

Διαβάστε επίσης: Τρεις πρόεδροι των ΗΠΑ αποτίουν φόρο τιμής στον σπουδαίο αθλητή

Δείτε επίσης: Η συνέντευξη του Κόμπι Μπράιαντ στην ΕΡΤ πριν από 9 χρόνια


ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Οι υπεύθυνοι εξετάζουν δύο σενάρια. Το ένα αφορά πιθανή μηχανική βλάβη και το άλλο την περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης. Ο πρώην πιλότους του διάσημου αθλητή, Kurt Deetz, βετεράνος πιλότος ελικοπτέρων με τεράστια γνώση και εμπειρία στο συγκεκριμένο μοντέλο ελικοπτέρου, σχεδόν αποκλείει το σενάριο της μηχανικής βλάβης, καθώς όπως είπε, το συγκεκριμένο ελικόπτερο διαθέτει δύο μηχανές, πολύ υψηλής ποιότητας, φτιαγμένες από την Κάντιλακ. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Κόμπι Μπράιαντ
Ένα ακόμη παιδί βρήκε τραγικό θάνατο στο ελικόπτερο

Η ταυτοποίηση των ανθρώπων που ήταν μαζί με τον Κόμπι Μπράιαντ και την κόρη του στο ελικόπτερο, αύξησε το μέγεθος της τραγωδίας, καθώς εκτός από τη 13χρονη Τζιάνα, ένα ακόμη παιδί, ίδιας ηλικίας έχασε τη ζωή του. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την κόρη του προπονητή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Orange College. Λίγες ώρες μετά το αρχικό σοκ, ταυτοποιήθηκαν άλλα τέσσερα θύματα, τα οποία ήταν ο προπονητής της κολεγιακής ομάδας μπάσκετ του Orange, John Altobelli, η σύζυγος και η κόρη του κόουτς, καθώς και ο αδερφός του, ο οποίος ήταν διευθυντής επικοινωνίας της κολεγιακής ομάδας. Νεκρός είναι και ο βοηθός προπονητή του Orange, Ron La Ruffa.

Ο όγδοος επιβάτης ήταν επίσης γυναίκα και συγκεκριμένα η Christina Mauser, η οποία ήταν προπονήτρια της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Harbor Day School στο Corona Del Mar. Το όνομα του πιλότου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.