Σε πολύ σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας Metropolitan Hospital ο πολυολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας Τάσος Μπουντούρης, μετά από σφοδρό τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη.

Στον Τάσο Μπουντούρη διενεργήθηκε αξονική τομογραφία και οι θεράποντες γιατροί του αναμένουν τα αποτελέσματα.

Ο Τάσος Μπουντούρης φέρει σοβαρά τραύματα στον θώρακα και στο κεφάλι και διεκομίσθη αρχικώς με ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Κρατικού Νικαίας, όπου οι γιατροί έδωσαν δραματική μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, ενώ διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

Στη συνέχεια, ο Τάσος Μπουντούρης διεκομίσθη στη ΜΕΘ του Metropolitan Hospital, μετά από αίτημα των οικείων του.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στο Καλαμάκι στην παραλιακή λεωφόρο. Εκεί ο Τάσος Μπουντούρης έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε και έπεσε πάνω σε άλλο ΙΧ.

Η τραγική σύμπτωση είναι πως και σε αυτό επέβαινε ακόμα ένας άνθρωπος του αθλητισμού, ο προπονητής κολύμβησης Νίκος Γέμελος. Ο προπονητής του Σπύρου Γιαννιώτη είναι καλά στην υγεία του.

Ποιος είναι ο Τάσος Μπουντούρης

Ο Τάσος Μπουντούρης είναι τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης επί σειρά ετών και με συμμετοχή σε 7 Ολυμπιάδες -1976, 1980 (3ος), 1984 (6ος), 1988, 1992, 1996 (4ος), 2004.

Κορυφαία διάκριση στην καριέρα του η κατάκτηση της τρίτης θέσης και του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου στους αγώνες του 1980 στη Μόσχα με σκάφος τύπου Soling και πλήρωμα τους Τάσο Γαβρίλη και Αριστείδη Ραπανάκη.