Ο Τζίμερ Φριντέτ ήταν απελπιστικά μόνος του στο Μιλάνο και οι 28 πόντοι που πέτυχε δεν ήταν αρκετοί για να αποφύγει ο Παναθηναϊκός την 8η ήττα του στην Euroleague, από την Αρμάνι με 96-87.

Οι «πράσινοι», που ξεκίνησαν πάρα πολύ καλά το ματς, στη συνέχεια παρουσίασαν τα γνωστά τους ελαττώματα (κακή περιφερειακή άμυνα) και ριμπάουντ (όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο σε προηγούμενα ματς) με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να πάρουν γρήγορα διψήφιες διαφορές και με ηγέτη-εκτελεστή τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ (22 πόντους) κατάφεραν να πάρουν την 10η νίκη τους στη διοργάνωση και να «πιάσουν» το «τριφύλλι» στη βαθμολογία (10-8 ρεκόρ οι δύο ομάδες, αλλά με την Αρμάνι να έχει την ισοβαθμία).

Για τους «πράσινους» όλα πήγαν στραβά στο ματς. Όταν «ξύπνησαν» στην τέταρτη περίοδο ήταν ήδη αργά, μιας και η διαφορά μπορεί να έπεσε στο -7 (91-84), ωστόσο, οι Ιταλοί δεν κινδύνευσαν.

Ο Νικ Καλάθης έκανε ένα από τα πιο άσχημα επιθετικά παιχνίδια του (1/10 εντός πεδιάς) και το σκοράρισμα των Φριντέτ (28π.), ΝτεΣόν Τόμας (15π.), Ντίνου Μήτογλου (10π.) δεν αρκούσε για τη μεγάλη ανατροπή.

Από την άλλη, η Αρμάνι βρήκε τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ σε τρομερή βραδιά (22π.) και ο Ετόρε Μεσίνα έβγαλε πολλούς πρωταγωνιστές μέσα από το ροτέισιόν του, όπως τον Κίφερ Σάικς (17π.), τον Ρικάρντο Μορασκίνι (12π.) και τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ (11π.). Οι Ιταλοί έβαλαν τα τρίποντα (14.), πάλεψαν σε κάθε διεκδίκηση κι έδειξαν να θέλουν περισσότερο τη νίκη.

Πλέον για τον Παναθηναϊκό ακολουθεί ένα πιο βατό πρόγραμμα στην Euroleague, αφού ο... μήνας - φωτιά ολοκληρώθηκε. Οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους την Μπάγερν (εντός), τη Ζαλγκίρις (εντός), τη Βιλερμπάν (εντός), τη Βαλένθια (εκτός), τον Ερυθρό Αστέρα (εκτός) και τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (εντός) και θέλουν να «χτίσουν» το δικό τους νικηφόρο σερί, που θα τους φέρει ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία.