Διεθνώς ρεζίλι έγινε για μια ακόμα φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την ιταλική «Gazzetta dello sport» να θυμάται την εισβολή του «πιστολέρο» Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας το 2018, με αφορμή το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που ακολουθεί την Κυριακή.

Η μεγάλη ιταλική εφημερίδα λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι των Δικεφάλων στην Τούμπα, για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, επανέφερε στην μνήμη όλων την ένοπλη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας τον Μάρτιο του 2018.

Μια νύχτα-ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια νύχτα που γράφτηκε στις πιο μαύρες σελίδες του ελληνικού αθλητισμού. «Ο πρόεδρος με το πιστόλι αντεπιτίθεται» ήταν ο τίτλος στο άρθρο της «Gazzetta dello Sport», με την ιταλική εφημερίδα να αναφέρεται επίσης σε όσα έγιναν τον Μάιο του 2018 στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ένα παιχνίδι, που διεξήχθη μεταξύ… συγγενών και φίλων, μετά τα όσα είχαν γίνει στο ματς της Τούμπας, ένα παιχνίδι που έκανε διεθνώς ρεζίλι το ελληνικό ποδόσφαιρο.

GAZZETTA-1019x1024


«Τι θα συμβεί την Κυριακή στην Τούμπα»; Αναρωτιέται η ιταλική εφημερίδα, που έχει κάνει ένα πλούσιο αφιέρωμα στη νύχτα-ντροπής του ελληνικού αθλητισμού, που είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου είχε μπει μαινόμενος στον αγωνιστικό χώρο μετά το γκολ που είχε ακυρώσει ο Κομίνης και σε μία από τις εκρήξεις του αποκαλύφθηκε το όπλο που είχε στη ζώνη του. Μια εικόνα, που έκανε τον γύρο του κόσμου. Μια φωτογραφία, που έκανε το ελληνικό ποδόσφαιρο περίγελο σε όλη την Ευρώπη, με τα ΜΜΕ να γράφουν δεκάδες άρθρα για την εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Εικόνες ντροπές με τη σφραγίδα του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Εικόνες βγαλμένες από την Αγρια Δύση, με την εισβολή του πιστολέρο Ιβάν Σαββίδη σε live μετάδοση να γίνεται viral. Μια σκηνή, που αποδεικνύει περίτρανα την… εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου, όπως είχε και πει ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου.

Θυμηθείτε τις σκηνές:


Πηγή: to10.gr