ΖΟΡΖΕ ΜΕΝΤΕΣ. Μίνο Ραϊόλα. Φεντερίκο Παστορέλο. Τρεις από τους σημαντικότερους ανθρώπους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Τρεις άνθρωποι που δεν υπήρξαν ποτέ ποδοσφαιριστές ή προπονητές, αλλά η επιρροή τους είναι τόσο μεγάλη, που καθορίζει ακόμη και το μέλλον πολλών εξ αυτών.

Πρόκειται για τους τρεις ισχυρότερους μάνατζερ του ποδοσφαίρου. Τρεις εκπροσώπους ποδοσφαιριστών/προπονητών που κατάφεραν φέτος να εκτοξεύσουν τα έσοδά τους από προμήθειες σε συνολικό ποσό που ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Τρεις «δεινόσαυρους» του μάνατζμεντ, που κοντραρίστηκαν στα «Globe Soccer Awards», που έλαβαν χώρα στο Ντουμπάι, με στόχο την ανάδειξη του κορυφαίου ατζέντη στο ποδόσφαιρο μέσα στο 2019.

Η νίκη του Ζόρζε Μέντες ήταν πανηγυρική. Για ακόμη μία χρονιά.

Ο χρυσοδάκτυλος Πορτογάλος μάνατζερ μέσω της εταιρείας του, Gestifute, κατάφερε να ολοκληρώσει τη χρονιά έχοντας συνολικά έσοδα που ξεπέρασαν τα 120.000.000 ευρώ! Ποσό πρωτοφανές στα χρονικά.

Το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ από οποιονδήποτε ατζέντη, σε οποιοδήποτε σπορ, σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ούτε καν οι εταιρείες-τέρατα του ΝΒΑ και του αμερικανικού φούτμπολ ή του μπέιζμπολ δεν έχουν συγκεντρώσει τέτοια ποσά.

Κι όμως, το έκανε ο Μέντες. Με αποτέλεσμα να κερδίσει πανηγυρικά και σχετικά... εύκολα τον μόνιμο «αντίπαλό» του, Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος έμεινε στη 2η θέση, με 3ο τον Παστορέλο, που για πρώτη φορά μπήκε στην εξίσωση των κορυφαίων.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε η FIFA, από το επίσημο σύστημα μεταγραφών (TMS), προκύπτει το συγκλονιστικό ποσό για τον Μέντες.

Ένα ποσό κατά 20% αυξημένο σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ένα ποσό που αποτελεί σχεδόν το 1/5 από τα συνολικά χρήματα που πλήρωσαν οι ομάδες σε διαμεσολαβητές (634 εκατ. ευρώ) το καλοκαίρι του 2019!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η 8η φορά που ο Μέντες κατέκτησε το συγκεκριμένο βραβείο, ενώ στην ίδια τελετή βραβεύτηκαν και αρκετοί λαμπεροί πελάτες του, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ζοάο Φέλιξ της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο ΜΙΝΟ ΡΑΪΟΛΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ DEAL ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΑΛΑΝΤ ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Κλείνοντας, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του δημιουργήματος του Μέντες, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πελάτες της Gestifute κοστολογούνται στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο με το εκπληκτικό ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ενώ, με βάση αξιολόγηση που έγινε πρόσφατα από γνωστό οίκο, η πραγματική αξία της εταιρείας του Μέντες καθορίζεται σε πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ!
Γεγονός που ουσιαστικά εξηγεί πολλά για τον λόγο που ο εν λόγω ατζέντης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2019

Ο Μίνο Ραϊόλα μπορεί να έχασε και φέτος το βραβείο του κορυφαίου ατζέντη της χρονιάς από τον Ζόρζε Μέντες, αλλά κατάφερε να κάνει τη μεταγραφή της σεζόν, έως τώρα.
Στέλνοντας το πιο καυτό όνομα της ευρωπαϊκής αγοράς σε ομάδα-έκπληξη. Κοιτάζοντας, πρώτιστα, και τη δική του τσέπη.

ΤΡΕΙΣ «ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ» ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΚΟΝΤΡΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ «GLOBE SOCCER AWARDS» ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΪ

Συγκεκριμένα, η Ντόρτμουντ έκανε το «μπαμ» της μεταγραφικής περιόδου και ανακοίνωσε την απόκτηση του Νορβηγού φορ Ερλινγκ Χάαλαντ, από τη Ζάλτσμπουργκ. Ενός παίκτη που διεκδικούσαν επίσης ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γιουβέντους.

Το deal το έκλεισε ο Ραϊόλα! Μάλιστα, ο Ιταλός ατζέντης έλαβε ως προμήθεια για τη μεταγραφή του 19χρονου το ποσό των 15.000.000 ευρώ!

Υπερδιπλάσιο, δηλαδή, των ετήσιων απολαβών (6.000.000 ευρώ) του Νορβηγού επιθετικού στην ομάδα της Βεστφαλίας για τα δύο πρώτα χρόνια. Ας δούμε τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης:

Η Ντόρτμουντ κατέβαλε στη Ζάλτσμπουργκ το ποσό των 20.000.000 ευρώ -η ρήτρα αποδέσμευσής του από την αυστριακή ομάδα-, ενώ άλλα 10.000.000 ευρώ πήγαν στον λογαριασμό του πατέρα του ποδοσφαιριστή.

Οι ετήσιες απολαβές του Χάαλαντ στη γερμανική ομάδα ανέρχονται σε 6.000.000 ευρώ για τα δύο πρώτα χρόνια, ενώ από τον τρίτο χρόνο (το συμβόλαιο έχει διάρκεια μέχρι το 2024) θα αυξηθούν στα 8.000.000 ευρώ (καθαρό ποσό και στις δύο περιπτώσεις).

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι ο Ραϊόλα έκανε και τη δεύτερη πιο ηχηρή μεταγραφή λίγο πριν από το φινάλε του 2019, πηγαίνοντας ξανά τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη Μίλαν.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, με πολύ λιγότερα χρήματα.