Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την μεγάλη βραδιά κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και το ρεκόρ που πέτυχε, αλλά αναφέρθηκε και στους λόγους που η φετινή σεζόν δεν πηγαίνει καλά για τον Ολυμπιακό.

Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων σε δηλώσεις του στον Sport 24 radio τόνισε ότι ο Ολυμπιακός έχει χάσει την ταυτότητα του από την περσινή σεζόν, ενώ υπογράμμισε ότι θα σταματήσει όταν δει ότι δεν μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Ακόμα ο Kill Bill μίλησε για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, που παρά τη φετινή πορεία της ομάδας γέμισε το ΣΕΦ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Προσπαθείς να κάνεις όσο καλύτερα αυτό που ξέρεις να κάνεις. Κάποια στιγμή έρχονται τα ρεκόρ και τα συνειδητοποιείς αλλά δεν τα πιστεύεις. Όταν κοιτάζεις πίσω όταν τελειώσεις την καριέρα σου, τότε συνειδητοποιείς τι έχεις κανει. Δεν το χάρηκα όσο ήθελα χθες λόγω της ήττας. Δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις τι κάνεις όταν παίζεις μπάσκετ και σκέφτεσαι απλώς την επόμενη προπόνηση.

Δεν σκεφτόμουν το ρεκόρ. Το έχω τονίσει κι άλλες φορές. Αν ήθελα, μπορούσα πολύ πιο νωρίς να κάνω το ρεκόρ, αλλά ποτέ δεν το επιδίωξα. Πολλά από τα λαθη μου είναι γιατι θέλω να βαλω στο παιχνίδι τους συμπαίκτες μου. Και χθες είδα τι μου δίνει η άμυνα, προσπαθώντας να κάνω το καλύτερο που μπορώ για την ομάδα».

Για το πόσο θα συνεχίσει να αγωνίζεται: «Θέλω όσο παίζω να είμαι καλά και να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει. Όσο το νιώθω αυτό θα προσφέρω. Όταν καταλάβω ότι δε μπορώ θα χαιρετήσω και θα δω την συνέχεια της ζωής μου».

Για τη φετινή πορεία της ομάδας: «Πιστεύω ότι είναι μία προέκταση η φετινή σεζόν της περσινής. Χάλασε η ταυτότητα και το DNA. Έχασε το στοιχείο της ομοιογένειας. Όταν αλλάζεις συνεχώς παίκτες και προπονητή δεν είναι πάντα εύκολο. Η διοίκηση κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η ουσία ειναι ότι η ομάδα έχει χάσει την ταυτότητά της και αυτό το βλέπω και στο μπάσκετ που παίζουμε. Προσπαθούμε να φέρουμε την ομάδα στα στάνταρ που είναι. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να είναι πρωταγωνιστής και ελπίζω να βρεθεί η χημεία. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Προσπαθούμε, μιλάμε. Είναι κάτι που ο Ολυμπιακός πρέπει να ξαναχτίσει από την αρχή με την ταυτότητά του, την ομοιογένεια, τον ελληνικό κορμό του».

«Όταν μια χρονιά κυλά μέτρια έως και άσχημα, είναι πολύ σημαντικό να έχει το γήπεδο πάνω από 10.000 άτομα όπως χθες. Ελπίζω γρήγορα να κάνουμε πάλι χαρούμενο τον κόσμο και να δει την ομάδα που θαύμαζε τα προηγούμενα χρόνια».

πηγή:to10.gr