Ανοίγει τα ξημερώματα σε τρεις πόλεις της Αυστραλίας η «αυλαία» του νεοσύστατου ATP Cup, στο οποίο μετέχει και η ελληνική ομάδα, με «αιχμή του δόρατος» τον Στέφανο Τσιτσιπά. Στο τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί σε Μπρισμπέιν, Περθ και Σίδνεϊ, μετέχουν 24 ομάδες, οι οποίες είναι χωρισμένες σε έξι ομίλους των τεσσάρων. Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής, οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι από όλα τα γκρουπ προκρίνονται στους προημιτελικούς, απ' όπου μετά τους «νοκ άουτ» αγώνες θα προκύψει η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Μια από τις 24 ομάδες που μετέχουν στο «παρθενικό» ATP Cup είναι και η ελληνική. Τη «γαλανόλευκη» αποστολή συνθέτουν ο -κάτοχος του τροπαίου στο ATP Finals- Στέφανος Τσιτσιπάς (21 ετών, Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη), ο Μιχάλης Περβολαράκης (23 ετών, Νο 472), ο Μάρκος Καλοβελώνης (25 ετών, Νο 728), ο -αδελφός του Στέφανου- Πέτρος Τσιτσιπάς (19 ετών, Νο 1071 στο διπλό) και ο Αλέξανδρος Σκορίλας (19 ετών, Νο 1170), ενώ αρχηγός της ομάδας είναι ο πατέρας των αδελφών Τσιτσιπά, Απόστολος.

Η ελληνική ομάδα μετέχει στον έκτο όμιλο του ATP Cup, οι αναμετρήσεις του οποίου θα διεξαχθούν στο Μπρισμπέιν. Στο πλαίσιο του γκρουπ η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Καναδά, τη Γερμανία και την «οικοδέσποινα» Αυστραλία. Σε κάθε «ζευγάρι» θα γίνονται δύο αγώνες στο απλό και ένας στο διπλό.