Η αλλαγή της στάσης των διαιτητών και η λήξη της αποχής, δεν άλλαξε τίποτε στον Ολυμπιακό. Ούτως ή άλλως, όλες αυτές τις ημέρες ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του δούλευαν καθημερινά και προετοιμάζονταν σαν να έχει κανονικά πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο. Προετοιμάζονταν για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και μάλιστα με… ενίσχυση, καθώς Ποντένσε και Βαλμπουενά έχουν μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ και ο Γάλλος επιτελικός χαφ του Ολυμπιακού, έχουν ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν και έθεσαν εαυτούς στη διάθεση του προπονητή τους. Μάλιστα, τουλάχιστον ο Ποντένσε θα είναι στο αρχικό του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ενώ ανάλογα με την ετοιμότητά του, θα κριθεί εάν θα ισχύσει το ίδιο και για τον Βαλμπουενά.

Αυτός που σίγουρα θα είναι βασικός και θα αποτελέσει για ακόμη μία φορά το «βαρύ πυροβολικό» του Ολυμπιακού, δεν είναι άλλος από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός σέντερ φορ δέχθηκε ένα πάτημα στο νύχι του ποδιού του στην προπόνηση της Πρωτοχρονιάς. Ένα από τα… χιλιάδες ανάλογα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό τιμ. Και σήμερα συμμετείχε κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα στο πρόγραμμα.

Από εκεί και πέρα, οι Μπρούνο, Σουντανί, Γκιλιέρμε και Φορτούνης έκαναν τα προγράμματα τους στη σημερινή προπόνηση, ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης ακολούθησε έντονο ατομικό χωρίς η κατάσταση του να εμπνέει ανησυχία.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αρχικό σχήμα του ντέρμπι, τώρα, ο Μαρτίνς δεν αναμένεται να παρεκκλίνει από τις συνήθειές του. Και το πιθανότερο είναι να παρατάξει τους… γνωστούς «εκλεκτούς». Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι ο Μάξι Λοβέρα τον έχει βάλει σε σκέψεις μετά την πολύ καλή παρουσία του στον Βόλο και τη γενική ανοδική του πορεία. Εάν ο Αργεντινός θα καταφέρει να κερδίσει τελικά θέση στα πλάνα του, θα φανεί στις επόμενες προπονήσεις.

πηγή:to10.gr