Κρίμα, κρίμα, κρίμα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε μια… ανάσα από το να κερδίσει τον καλύτερο τενίστα στον κόσμο, Ράφαελ Ναδάλ, αλλά λύγισε στο κρίσιμο τάι μπρέικ και ηττήθηκε με 2-1 σετ (6-7 [3], 7-5, 7-6 [3]) στον τελικό του τουρνουά που διεξήχθη στο Αμπου Ντάμπι.

Ο «Στεφ» έπαιξε εξαιρετικό τένις και κοίταξε στα μάτια το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά ο Ράφαελ Ναδάλ στη συνέχεια με την εμπειρία του και την κλάση του γύρισε το ματς και πήρε στο τέλος τη νίκη με 2-1, αλλά και τα 250.000 δολάρια του prize money. Ο 21χρονος τενίστας πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-3, ωστόσο, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον… άθλο του. Παρόλα αυτά απέδειξε περίτρανα σε ένα ακόμα παιχνίδι ότι ανήκει στην ελίτ του παγκοσμίου τένις και μπορεί να κερδίσει τους κορυφαίους.

Ο Στέφανος μπορεί να φεύγει χωρίς κούπα από το Αμπου Ντάμπι, όμως, είχε την ευκαιρία να αποκτήσει ρυθμό και να παίξει απέναντι στους κορυφαίους, με τις σπουδαίες εμφανίσεις του να υπόσχονται μεγάλα πράγματα για τη νέα σεζόν. Ο «Τσιτσιφάστ» παίρνει το αεροπλάνο και επιστρέφει στην Αθήνα για να περάσει με τους δικούς του τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Αυστραλία για τα πρώτα επίσημα τουρνουά της νέας σεζόν.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Ναδάλ είχε δύο ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς του Ισπανού. Όμως, δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Το ίδιο έργο είδαμε και στο δεύτερο σέρβις του Ναδάλ, αλλά ούτε αυτή τη φορά έκανε μπρέικ ο «Στεφ». Στο τρίτο σέρβις γκέιμ του Ράφα ο Ελληνας τενίστας είχε τρία μπρέικ πόιντ, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να «τρυπώσει» τον αντίπαλό του. Αντίθετα, ο Ράφα στο 9ο γκέιμ έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 5-4. Ο Στέφανος απάντησε με το ίδιο νόμισμα για το 5-5 και λίγο αργότερα το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν ανώτερος και με 7-3 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος προσπάθησε για το μπρέικ που θα του έδωσε το πάνω χέρι και θα τον έφερνε μια ανάσα από τη νίκη. Ο Ράφα, όμως, έδειξε χαρακτήρα και με μπρέικ στο 12ο γκέιμ έκανε το 7-5 και ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι. Μεγάλη μάχη έγινε και στο τρίτο σετ, με τον Ναδάλ να κάνει μπρέικ στο 6ο γκέιμ και να προηγείται με 4-2. Ο Στέφανος όμως δεν τα παράτησε, πίεσε και ισοφάρισε σε 4-4. Το σετ οδηγήθηκε στο τάιμ μπρέικ, με τους ρόλους να αντιστρέφονται σε σχέση με το πρώτο σετ. Ο Ισπανός κυριάρχησε, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά και με 7-3 πήρε τη νίκη.

Πηγή άρθρου: to10.gr