Όλος ο πλανήτης ήταν συντονισμένος χθες και περίμενε με αγωνία να δει τη «μάχη» των δύο μεγάλων αντιπάλων στο El Clasico, το οποίο ήταν να διεξαχθεί αρχικά στις 26 Οκτωβρίου, ωστόσο το πρώτο 0-0 σε αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ της «Βασίλισσας» και των «Μπλαουγκράνα», μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, ήταν κάπως αποθαρρυντικό.

Η Ρεάλ αποδείχθηκε εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, η Μπαρτσελόνα από την άλλη ανέβηκε και ισορρόπησε κάπως στη συνέχεια. Το στενάχωρο ήταν ότι καμία από τις δύο δεν κατάφερε να στείλει στα δίχτυα τη μπάλα με αποτέλεσμα Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να συνεχίζουν να μοιράζονται το «βάθρο» με 36 βαθμούς.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ρεάλ ήρθε στο 10′ και ήταν με τον Μπενζεμά να κάνει το σουτ, με τον Τερ Στέγκεν να μπλοκάρει επιτυχώς.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα ήρθε στο 31′ με τον Μέσι να σουτάρει με εξουδετερωμένο τον Κουρτουά και τον Ράμος να σώζει πάνω στην γραμμή.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο (55’Βιδάλ), Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς, Σέρχι Ρομπέρτο, Ντε Γιονγκ, Γκριεζμάν (82’Φάτι), Σουάρες, Μέσι.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Ράμος Καρβαχάλ, Βαράν, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Ίσκο (80’Ροντρίγκο), Βαλβέρδε (80’Μόντριτς), Μπέιλ, Μπενζεμα.



Εκτεταμένα επεισόδια έξω από το Καμπ Νου

Τα επεισόδια όπως ήταν αναμενόμενο δεν έλειψαν καθώς όπως είχε ανακοινώσει το «Δημοκρατικό Τσουνάμι» που με κινητοποιήσεις διεκδικεί την ανεξαρτησία της ισπανικής επαρχίας, είχε προειδοποιήσει ότι θα οργανώσει διαδηλώσεις γύρω από το Καμπ Νου.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο των Καταλωνών.

Σύμφωνα με το σύστημα επείγουσας ιατρικής βοήθειας (SEM), από τους 46 τραυματίες που καταχωρήθηκαν τα μεσάνυχτα, εννέα διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο.
Ώρες πριν από την αναμέτρηση της Βαρκελώνης, χιλιάδες διαδηλωτές, μετά από σχετική έκκληση από το «δημοκρατικό τσουνάμι», συγκεντρώθηκαν στο άμεσο περιβάλλον του γηπέδου, προσπαθώντας να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους.

Δεκάδες αυτονομιστές συγκεντρώθηκαν περιμετρικά του γηπέδου και συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις. Ευτυχώς, η Αστυνομία κατάφερε να μην μεταφερθεί η ένταση στο γήπεδο.