Η Αυστραλία θα βρεθεί στον πρώτο όμιλο με την ομάδα της Αργεντινής για το Copa America 2020, ενώ οι πρωταθλητές Ασίας του Κατάρ θα αντιμετωπίσουν την Κολομβία και την κάτοχο του τίτλου Βραζιλία.

Το τουρνουά των 12 ομάδων, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου, περιλαμβάνει και τις 10 ομάδες από τη Νότια Αμερική καθώς και τις προσκεκλημένες ομάδες της Αυστραλίας και του Κατάρ.

57576_groups

Το Κατάρ, που το 2022 θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αντιμετωπίσει επίσης τη Βενεζουέλα, τον Ισημερινό και το Περού στον δεύτερο όμιλο που εδρεύει στην Κολομβία.

Η Αυστραλία, που θα κάνει το ντεμπούτο της στο τουρνουά, θα έχει επίσης αντιπάλους, την Παραγουάη, την Ουρουγουάη, τη Βολιβία και τη Χιλή στον πρώτο όμιλο.

Τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν για τα προημιτελικά. Ο εναρκτήριος αγώνας θα διεξαχθεί μεταξύ Αργεντινής και Χιλής στο Monumental stadium στο Μπουένος Άιρες και ο τελικός θα γίνει στην Κολομβία...

masqot

Η Αυστραλία δεν πρόκειται απλά να πάει στο Copa America του επόμενου έτους για την συμμετοχή, αλλά θα προσπαθήσει να «σοκάρει τον κόσμο», κερδίζοντας την Αργεντινή που φιλοξενεί -μαζί με την Κολομβία- την διοργάνωση, όπως δήλωσε ο προπονητής, Γκρέϊαμ Άρνολντ.

Η Αυστραλία, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στην κορυφαία διοργάνωση της Νότιας Αμερικής ως μία από τις δύο προσκεκλημένες ομάδες, θα βρεθεί στον πρώτο όμιλο, μαζί, εκτός από την Αργεντινή, με την Παραγουάη, την Ουρουγουάη, τη Βολιβία και τη Χιλή.

Οι Socceroos, Νο 42 στην κατάταξη της FIFA, αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων στα τρία τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα και τελείωσαν την διαδρομή τους στα τελικά του Ασιατικού Κυπέλλου στους προημιτελικούς τον Ιανουάριο, αλλά ο Άρνολντ στοχεύει ψηλά στην Copa America.

«Θα έχουμε την Αργεντινή απέναντί μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Ποτέ δεν προπονώ μια ομάδα για να πάει να αγωνιστεί και να έχει οποιαδήποτε νοοτροπία εκτός από αυτή που κερδίζει το παιχνίδι. Και τίποτα δεν θα είναι διαφορετικό τώρα... Γιατί δεν μπορούμε να βγούμε έξω και να σοκάρουμε τον κόσμο και να νικήσουμε την Αργεντινή στη χώρα μας; Αυτός είναι ο σκοπός και η προσδοκία μας»....