Με αντίπαλο την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία, ξεκινά η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του World League.

Η αναμέτρηση των δύο ομάδων θα γίνει απόψε (12/11, 19:30), στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά και αποτελεί μία ευκαιρία για να πάρει η ελληνική ομάδα μία μικρή ρεβάνς για την ήττα της (7-6) στον δραματικό προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γκουανγκζού, που άφησε εκτός τετράδας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και άνοιξε το δρόμο για να φτάσει η «σετεμπέλο» στην κατάκτηση του τίτλου.

Το φετινό World League αντιμετωπίζεται από όλους τους προπονητές ως μία καλή προετοιμασία ενόψει των μεγάλων στόχων του, αρχής γενομένης από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ιανουαρίου, στη Βουδαπέστη. Ο απώτερος στόχος φυσικά είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, για τους οποίους η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, χάρη στο θρίαμβό της στη Γκουανγκζού, ενώ η εθνική θα πρέπει να διεκδικήσει το εισιτήριο, είτε μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, είτε μέσω του προ-ολυμπιακού τουρνουά.

Ο Θοδωρής Βλάχος δεν υπολογίζει για το ματς τον Άγγελο Βλαχόπουλο, ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα στο αριστερό χέρι και θα κάνει «αγώνα δρόμου» για να προλάβει το Ευρωπαϊκό. Ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει καλέσει 15 παίκτες, τους 12 που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο και τους τρεις τελευταίους που «κόπηκαν» πριν από αυτό. Αναλυτικά: Κώστας Μουρίκης, Ντίνος Γενηδουνιάς, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Σκουμπάκης, Αλέξανδρος Γούνας, Κώστας Κάκαρης, Μάνος Ζερδεβάς, Κώστας Γκιουβέτσης, Στάθης Καλογερόπουλος, Κώστας Γαλανίδης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου και Μάριος Καπότσης.

Από την άλλη πλευρά, η 13άδα της Ιταλίας έχει δύο διαφοροποιήσεις σε σχέση με το καλοκαίρι. Ο Σάντρο Καμπάνια άφησε εκτός αποστολής για το αυριανό παιχνίδι τον βετεράνο Πιέτρο Φιλιόλι και τον Γκονζάλο Ετσενίκε, τις θέσεις των οποίων πήραν ο Λούκα Νταμόντε και ο Τζιάκομο Κανέλα. Η αποστολή των πρωταθλητών κόσμου απαρτίζεται από τους Μάρκο Ντελ Λούνγκο, Τζιάκομο Κανέλα, Νικολό Φιγκάρι, Μικαέλ Μποντεγκά, Λούκα Νταμόντε, Βιντσέντζο Ντόλτσε, Τζιαν Μάρκο Νικόζια, Ματέο Αϊκάρντι, Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο, Εντοάρντο Ντι Σόμα, Στέφανο Λουόνγκο, Βιντσέντζο Ρεντζούτο Ιοντίτσε και Αλεσάντρο Βελότο.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Μαυροβούνιος Αντριγια Ντουράσκοβιτς και ο Κροάτης Μάρο Σαβίνοβιτς.

Στον Α΄ προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης μετέχει επίσης και η Γεωργία, η οποία έχει ρεπό στην πρεμιέρα.