Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του Έλληνα μπασκετμπολίστα Κώστα Σλούκα να μην κρατήσει το πανό του Κεμάλ Ατατούρκ.

Συγκεκριμένα, σε χθεσινό αγώνα μπάσκετ η ομάδα Φενέρμπαχχτσε κατά την είσοδό της στο γήπεδο κρατούσε ένα πανό στη μνήμη των 81 χρόνων από τον θάνατό του το οποίο ο ‘Ελληνας παίχτης δεν άγγιξε καν.


Ο Κώστας Σλούκας σε σχετικό βίντεο που δημοσιεύθηκε φαίνεται να είναι ο μοναδικός που δεν κρατάει το πανό που έγραφε «Θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό».

Η κίνηση θεωρήθηκε προσβλητική κα έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Οι οπαδοί της Φένερ έχουν ξεσηκωθεί και επιτίθενται στον παίκτη με διάφορα μηνύματα στα social media.

Ο αθλητής δήλωσε σχετικά με το περιστατικό:

«Έχω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Είμαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι’ αυτή την ομάδα. Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και παλεύω για αυτές. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ’ αυτή τη χώρα και τη γνωρίζω. Πάντα το σέβομαι αυτό. Ναι, είμαι Έλληνας, αλλά βρίσκομαι είμαι εδώ κάθε μέρα και παλεύω για τη Φενέρ, που εκπροσωπεί την Τουρκία.»

Απίστευτα τα σχόλια των Τούρκων κατά του μπασκετμπολίστα:

ΣΛΟΥΚΑΣ1-735x459

Από την πλευρά τους οι Έλληνες υπερασπίζονται τον αθλητή και στέλνουν μηνύματα υποστήριξης.